kanapki na urodziny dzieci

bardzo prosta, ale ulubiona uczta wszystkich dzieci! Wszyscy rodzice starają się, aby urodziny były niezapomnianym świętem dla dziecka: wymyślają interesujący program dla dzieci, przygotowują wiele pysznych i pięknych potraw.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 85 % 11 g
42 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki na kanapki jagodowo-owocowe: jabłka, truskawki, agrest, czereśnie, maliny, porzeczki. Najważniejsze jest to, że jagody i owoce są jasne i wielokolorowe. Na życzenie i smak dzieci można zmienić ilość i skład owoców, jagód. Dokładnie umyj owoce i jagody, wrzuć je do durszlaka lub ręczników papierowych, pozwól im dobrze wyschnąć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Lepiej jest wziąć twarde jabłko, aby szaszłyki z kanapkami dobrze trzymały się w miąższu przez długi czas. Zamiast jabłka można użyć twardej gruszki, można ją oryginalnie ułożyć w kształcie jeża, wydłużona część gruszki przypomina jej nos. Pokrój jabłko na dwie części. Połóż jedną część jabłka na talerzu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drugą część jabłka kroimy w małe kostki, w razie potrzeby można usunąć skórkę z jabłka, aby przysmak był delikatniejszy w smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kładziemy jagody i owoce na szaszłykach, naprzemiennie je i zamieniamy, aby kanapki były wielokolorowe i oryginalne. Pozostałe owoce i jagody można ułożyć wokół połowy jabłka, wypełniając przestrzeń na talerzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wbijamy szaszłyki z kanapkami owocowo-jagodowymi w całą połowę jabłka, pozostawiając miejsce między nimi. Jeśli wakacje są przygotowywane dla dużej liczby dzieci, możesz zrobić kilka takich słodkich przekąsek. Taki przysmak lepiej przygotować bezpośrednio przed podaniem, pozwala na to prostota i szybkość przygotowania takiego deseru. W przeciwnym razie jabłka mogą ciemnieć, a inne owoce i jagody przymierza i tracą piękny i apetyczny wygląd.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Serwujemy deser owocowo-jagodowy na stół na urodziny dzieci. Dzieci na pewno będą zachwycone. Smacznego!

oczywiście wszystkie dzieci uwielbiają słodycze, owoce i jagody, ale te smakołyki powinny być nie tylko smaczne, ale także jasne, kolorowe i ciekawie podawane w naczyniu do stołu. Na przykład latem możesz zrobić bardzo szybką słodką przekąskę dla dzieci w postaci kanapek z jagód i owoców, dekorując ją w postaci jeża lub polany jagodowej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Czereśnia - 50   kcal/100g
  • Agrest - 43   kcal/100g
  • Porzeczka Biała - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy