nadziewane ogórki jajkiem i wątróbką dorsza

przekąska, która słusznie zasługuje na miejsce na świątecznym stole. Przygotowanie tego dania nie zajmie ci dużo czasu i pieniędzy. A misterna prezentacja może mile zaskoczyć i zachwycić gości.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 3 g
tłuszcze 75 % 15 g
węglowodany 10 % 2 g
151 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić nadziewane ogórki jajkiem i wątróbką dorsza? Jajko na twardo obrać ze skorupy i zetrzeć na drobnej tarce. Możesz po prostu drobno posiekać jajko nożem. Ale to starte jajko sprawi, że przyszła przekąska będzie bardziej delikatna i przewiewna.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw musisz spróbować spuścić jak najwięcej oleju ze słoika z wątróbką dorsza. A dopiero potem zetrzyj wątrobę widelcem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połącz starte lub rozdrobnione jajko kurze z wątróbką dorsza. Sól, pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ogórki o średnich owocach należy umyć. Teraz za pomocą metalowego pierścienia bocznego na obieraczce do warzyw należy wykonać płytkie podłużne rowki na ogórkach. Nie bądź zbyt leniwy, aby zrobić ten krok dla piękna! Bez tych pasków przekąska nie będzie wyglądać tak atrakcyjnie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ogórki na małe podkładki, które będą wygodne do jedzenia. Tak zwane & quot; bajty & quot;, czyli " na jeden kęs". Wysokość nie większa niż 2 cm. i łyżeczką, ostrożnie, aby nie uszkodzić ściany i nie przeciąć DNA bajtsa, usuń miąższ ogórka. Nie będziemy jej potrzebować.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wypełnij nasze puste miejsca nadzieniem wątrobowym ze zjeżdżalnią. I udekoruj klinem cytrynowym i świeżymi ziołami. Gotowe!

ogórki do tego przepisu należy przyjmować średnio - lub długo owocowe. I najlepiej tak gładkie, jak to możliwe. Od tego zależy cała estetyka.
to danie będzie idealne na zimę, kiedy dostępne są głównie takie gładkie ogórki. I na pewno nie można nazwać tej przekąski poobijaną. Dlatego może służyć w szczególności jako godna Dekoracja świątecznej uczty.
przygotowuje się bardzo szybko, a produkty, moim zdaniem, są bardzo dostępne o każdej porze roku.
nie używałem wnętrzności ogórka w przepisie, jak to zwykle bywa. Wydaje mi się, że wtedy nadzienie będzie lekko wodniste, a smak nie będzie tak jasny. Ale z pewnością można zminimalizować straty ogórka, używając miąższu (w całości lub w części) do nadziewania bajtów.
tym razem wziąłem podkopaną wątrobę dorsza. Wraz z nią przekąska nabrała lekkiego posmaku mgiełki. Plasterek cytryny uzupełnia dość bogaty smak wątroby, a ogórek nadaje potrawie soczystość i świeżość.
ogólnie rzecz biorąc, same zalety. Smacznego!

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

Skóra, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie trzeba jej ciąć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wątróbka dorsza w oleju - 613   kcal/100g

Podobne przepisy