skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone składniki.
Krok 2:
Fasolę w puszkach otwórz, spuść płyn. Opłucz pod bieżącą wodą i włóż przygotowaną fasolę do głębokiego naczynia sałatkowego.
Krok 3:
Cebulę sałatkową obrać, pokroić w półpierścienie. Włóż do miski z fasolą.
Krok 4:
Opłucz czerwoną paprykę, osusz. Usuń łodygę i nasiona. Pokrój w paski i włóż do miski do wcześniej przygotowanych składników. Aby uzyskać ostry smak, w razie potrzeby możesz dodać 1/4 ostrej papryki.
Krok 5:
Ząbki czosnku obrać, przepuścić przez prasę lub pokroić bardzo drobno. Dodaj do sałatki.
Krok 6:
Pokrój gotowaną na zimno wołowinę w cienkie paski. Dodaj do miski z innymi posiekanymi składnikami.
Krok 7:
Orzechy włoskie lepiej rozgrzać na suchej patelni (prażone orzechy są lepiej strawne i ujawniają swój smak). Posiekaj je nożem i dodaj do sałatki.
Krok 8:
Do sosu sałatkowego wymieszaj olej roślinny, ocet winny, chmiel suneli i sól. Wymieszać.
Krok 9:
Polej sałatkę dressingiem, wymieszaj. Dodaj świeżą pietruszkę lub kolendrę. Przed podaniem zaleca się pozostawienie sałatki na chwilę w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g