przekąska Raffaello z paluszkami krabowymi i serem

jasne, spektakularne, bardzo smaczne, w pośpiechu, na wakacje. Przekąska Raffaello z paluszków krabowych i sera-piękna i oryginalna, odpowiednia na każdą świąteczną okazję. Jest przygotowywany z najbardziej zwykłych produktów. Jego delikatna konsystencja i szybkość gotowania podbiją serce każdej gospodyni domowej!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 50 % 16 g
węglowodany 19 % 6 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić spektakularną przekąskę Raffaello z paluszkami krabowymi i serem? Bardzo proste i wystarczająco szybkie. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Wybierz paluszki krabowe z bielszym jasnym czerwonym blatem, wtedy przekąska okaże się równie jasna i wyrazista. Ser topiony potrzebuje półstałego & quot; przyjaźni & quot; lub & quot; Bursztynu& quot;, które można zetrzeć. Ser topiony można zastąpić zwykłym twardym serem. Jajka potrzebują dużych wybranych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj paluszki krabowe na drobnej tarce. Odłóż jedną trzecią startych paluszków krabowych, aby udekorować przekąskę. Aby ułatwić tarcie paluszków krabowych, włóż je do zamrażarki na około 20-30 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ser topiony należy również wstępnie włożyć do zamrażarki na 20 minut. Następnie zetrzyj na drobnej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Następnie zetrzyj na drobnej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W misce połącz starte paluszki krabowe, ser topiony i jajka. Dodaj ząbek czosnku przepuszczony przez prasę i majonez.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie. Jeśli twoim zdaniem masa jest sucha, dodaj trochę majonezu. Masa powinna być gęsta, nie rozpadać się podczas formowania kulek i lekko lepka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Z powstałej masy mokrymi rękami uformuj małe, gęste kulki wielkości orzecha włoskiego.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozwałkuj powstałe kulki w pozostałym wiórze z paluszków krabowych. Przekąska natychmiast nabierze eleganckiego, jasnego wyglądu. Jeśli przygotowujesz przekąskę z wyprzedzeniem, przykryj ją miską, aby się nie zamarła i wstaw do lodówki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenieś & quot; Raffaello & quot; z paluszków krabowych na półmisek do serwowania, udekoruj ziołami. Dodałem więcej ziaren granatu. I możesz podać do stołu. Smacznego!

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal / 100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g

Podobne przepisy