skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić przekąskę z czerwonej ryby i sera? Przygotuj składniki. Ser twarogowy może być z dodatkami, wybierz go według własnego gustu. Mam go z zielenią. Potrzebujemy czerwonej ryby w postaci filetów z płytek, całkowicie bez pestek. W niektórych opakowaniach kości pozostają, więc usuń je z ryby.
Krok 2:
Pokrój ogórki kiszone w drobną kostkę. Jeśli chcesz, możesz je obrać, zwłaszcza jeśli są twarde. Zamiast marynowanych możesz wziąć pikle.
Krok 3:
Przenieś twaróg do salaterki. Dodaj do niego pokrojone ogórki. Dobrze wymieszaj. Jeśli masz zwykły ser twarogowy bez dodatków, możesz dodać do niego posiekany koperek.
Krok 4:
Rozłóż folię spożywczą na stole i ułóż na niej plasterki czerwonej ryby. Konieczne jest, aby ryba & quot; Pasek & quot; była jednolita i nie miała dziury.
Krok 5:
Na wierzchu delikatnie rozprowadź nadzienie serowe, rozprowadzając je nożem, łyżką lub widelcem. Staraj się nie chwytać samych krawędzi ryby nadzieniem.
Krok 6:
Ułóż gałązki kędzierzawej pietruszki na serze (możesz ją zastąpić zwykłą).
Krok 7:
Teraz, ostrożnie obracając talerze rybne za pomocą folii, zwiń filety z nadzieniem. Dzięki lepkiemu serowi jest to łatwe do zrobienia. Owiń folię ciasno wokół rolki, nadając jej ładny kształt. Włóż bułkę do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Krok 8:
Pokrój gotową bułkę z czerwonej ryby z twarogiem i podawaj prosto do stołu. Dodatkowo porcje można ozdobić gałązkami świeżych ziół.
jeśli Twoje plastry ryb są szerokie i długie, możesz zrobić pojedyncze bułki. Zamiast twarogu możesz wziąć kremowy lub topiony.
pokrój kawałki tak duże, aby wygodnie było je wziąć rękami i wysłać do ust w całości bez gryzienia. Jeśli zostaną ugryzione, nierówne plastry fileta mogą rozpaść się w dłoniach.
staraj się również nie robić zbyt grubej bułki, w przeciwnym razie nie zachowa kształtu.
nawiasem mówiąc, zamiast twarogu na tę przekąskę możesz wziąć ryż do sushi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g