skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z krakersami i konserwami rybnymi? najpierw przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Możesz wziąć dowolny krakers, ale najlepiej słony. Mam ciasteczko w kształcie ryby. Weź duże wybrane jajka. Jeśli jajka są małe, lepiej wziąć 3 sztuki. Oprócz tuńczyka możesz użyć dowolnej innej ryby w puszkach do smaku.
Krok 2:
Wyjmij tuńczyka z puszki i strząśnij nadmiar wilgoci. Rozgnieć rybę widelcem. Tuńczyk w puszce jest zwykle sprzedawany w dwóch rodzajach-w kawałku, który należy ugniatać i na sałatkę, czyli już drobno posiekany. Weź dowolny według własnego gustu.
Krok 3:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Oddziel białka od żółtek i zetrzyj osobno na drobnej tarce w różnych naczyniach. Zwykle do białek i sera używa się grubej tarki, ale wielokrotnie sprawdzanej i sprawdzonej - im drobniejsze są starte składniki, tym delikatniejsze i bardziej miękkie są sałatki, zwłaszcza Francuskie.
Krok 4:
Zetrzyj również ser na drobnej tarce.
Krok 5:
Przełóż czosnek przez prasę lub zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 6:
Do sera dodaj 1 łyżeczkę.majonez i czosnek.
Krok 7:
Wszystko dobrze wymieszaj. Powinieneś uzyskać jednorodną lepką masę.
Krok 8:
Resztę majonezu przełóż do worka do szprycowania lub zwykłej celofanowej torby i odetnij końcówkę. Więc nakładanie majonezu na warstwy jest znacznie wygodniejsze i szybsze.
Krok 9:
Na talerzu do serwowania Ustaw pierścień do gotowania o średnicy 14-16 cm. Połóż połowę krakersa na pierwszej warstwie i polej majonezem na wierzchu.
Krok 10:
Następnie rozłóż i ubij starte białka, a także polej majonezem.
Krok 11:
Połóż posiekanego tuńczyka w puszce na białkach i polej warstwę majonezem.
Krok 12:
Następna warstwa to pozostały krakers. Nie można go napełnić majonezem, ponieważ w następnej warstwie sera jest już majonez.
Krok 13:
Rozłóż warstwę sera i czosnku na krakersie i spłaszcz. Smarowanie go majonezem również nie jest konieczne.
Krok 14:
Posyp sałatkę startymi żółtkami. Sałatkę można podawać natychmiast, gdy krakers jest chrupiący lub wstawić do lodówki na 30 minut w celu namoczenia. Jeśli zostawisz sałatkę w lodówce dłużej, dokręć ją na wierzchu folią spożywczą, aby żółtka się nie zacierały. Robiąc to, staraj się, aby folia nie dotykała żółtek, w przeciwnym razie cała warstwa pozostanie na folii po jej zdjęciu.
Krok 15:
Przed podaniem zdejmij pierścień do gotowania, udekoruj sałatkę krakersami i ziołami. Smacznego!
jeśli chcesz zaskoczyć gości czymś z pewnością smacznym, ale niezwykłym w składzie, prosta sałatka z krakersów z rybami w puszkach jest tym, czego potrzebujesz. Chrupiący krakers świetnie komponuje się z resztą składników.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
jeśli nie chcesz układać sałatki warstwami, możesz po prostu połączyć wszystkie składniki w salaterce, doprawić majonezem i wymieszać.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g