świeże ryby należy czyścić, myć, kroić, mrożone - rozmrażać, ale w przypadku konserw wszystko jest znacznie łatwiejsze. Słoiki można przechowywać przez długi czas w lodówce i używać w razie potrzeby - na przykład, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej wyrafinowanego. Otwierając słoik różowego łososia, makreli lub sardynek, możesz ugotować nie tylko szybkie ucho, ale także usmażyć apetyczne kotlety. Chociaż przepisy na potrawy z konserwami rybnymi nie ograniczają się do pomysłów, które pomagają gospodyniom domowym w czasie czasu.
Najczęściej konserwy rybne można znaleźć w przepisach z tymi pięcioma produktami:
Ta sekcja kulinarna jest również reprezentowana przez oryginalne smakołyki, które mogą ozdobić świąteczny stół. W szczególności sałatka "Mimosa" jest niezmiennie popularna - w tej kategorii jest najbardziej pożądana ze względu na łatwość przygotowania, smak, wartość odżywczą i, co najważniejsze, prezencję. Warto zauważyć, że nie jest to jedyna sałatka, którą można przygotować z ryb w puszkach. Co możemy powiedzieć o pieczeniu i farszu do papryki, ziemniaków i naleśników...