Sałatka po włosku
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj sałatę liściastą, dokładnie osusz i włóż do salaterki.
połóż tuńczyka, kapary i cebulę pokrojoną w półpierścienie na wierzchu.
sól i pieprz do smaku, skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
Udekoruj cienko pokrojonymi plasterkami cytryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g










