wtedy nie wszyscy wiedzieli, że są to nieotwarte pąki kaparnika pochodzącego z Azji i Morza Śródziemnego. Ze względu na swój oryginalny smak i wyjątkowy aromat roślina ta jest szeroko stosowana w kuchni i jest składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej, greckiej i innych kuchni europejskich.
domowe przepisy z kaparami cieszą się dużą i uzasadnioną popularnością. Marynowane pąki mają jasny pikantny smak, lekko kwaśny i cierpki, dzięki czemu nadają każdemu jedzeniu pikanterii. Są używane w sosach i marynatach do mięs i owoców morza, do sałatek i pikantnych przekąsek.
CO i jak gotować z kaparami wie niewiele domowych gospodyń domowych, ponieważ weszły do naszej diety zaledwie kilka dekad temu. Nie podaje się ich w całości, ale wciera się w zioła, masło i majonez, drobno sieka i dodaje dopiero pod koniec gotowania barszczu i solanki. Zaleca się przechowywanie otwartego słoika w lodówce przez 9 miesięcy.
167 kcal
50 minutes
Włoskie danie przygotowane przez Ciebie! Gotuj pyszne!
119 kcal
30 minutes
Niesamowicie pyszne danie kuchni włoskiej! Caponata przyszła do nas ze
134 kcal
2 hours
Bardzo satysfakcjonujące danie o pikantnym smaku i aromacie! Klopsiki z sosem z
94 kcal
1 hour30 minutes
Dowiedz się, jak gotować kurczaka pyszne i apetyczne! Filet z kurczaka duszony w
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Drugie danie
- Mięso i produkty mięsne
- Warzywa
- Owoce jagody
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Liście kwiaty korzenie
- Tłuszcze i oleje
- Czosnek
- Kapar
- Koper włoski
- Dania z majerankiem
- Oregano
- Pietruszka
- Rozmaryn
- Sól
- Tymianek
- Mieszanka ziół
- Dania z olejem roślinnym
- Kuchnia śródziemnomorska
- Smażenie
- Na patelni
- Drugie z mięsa
- Mięso drobiowe
- Kurczak z warzywami
- Z cebula
- Z cytryn
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne