skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ormiańskie czerwone pomidory? Przygotuj jedzenie. Pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy. Ocet będzie smaczniejszy przy użyciu naturalnego-granatu lub jabłka, ale z braku nadaje się również zwykły stół.
Krok 2:
W przypadku takiej przekąski najlepiej schłodzić wszystkie składniki w lodówce. Ocet i olej też. Weź pomidory, umyj je i osusz. Wykonaj głębokie cięcia, jakby krojąc pomidora na 4 części, ale nie do końca.
Krok 3:
Dobrze umyj i osusz warzywa. Wziąłem koperek i kolendrę,ale każdy, który kochasz lub który jest dostępny, zrobi. Pyszne będzie dodanie bazylii. Zmiel wszystkie warzywa, a im drobniejsze, tym lepiej.
Krok 4:
Obierz i posiekaj czosnek. Możesz przepuścić go przez prasę lub zetrzeć na najmniejszej tarce. Dodaj suchy pomidor do czosnku, nada pomidorom bogaty smak, mieloną kolendrę, sól. Możesz zmienić zestaw przypraw według własnego uznania. Wymieszaj czosnek z przyprawami. W osobnej misce połącz ocet i olej. Następnie wlej tę mieszaninę do masy czosnkowej i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Następnie możesz zrobić szybką opcję-po prostu wymieszaj pomidory, zioła i mieszankę czosnkowo-maślaną. Lub wymieszaj warzywa z marynatą i napełnij pomidory tą masą, ostrożnie układając łyżką w plasterki. I tak będzie pysznie. Następnie ułóż pomidory z ziołami w słoikach i pozostaw na 6-7 godzin. Po tym czasie przekąska będzie gotowa. Możesz podać go do stołu. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
ocet w przepisach, chyba że autor zaznaczy inaczej, jest domyślnie dodawany w stężeniu 9%.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g