kompot z arbuza
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
kompot z arbuza - czy kiedykolwiek próbowałeś takiego? Z pewnością jeszcze nie, a jeśli chcesz go wypić, ten przepis będzie dobrze służył.
Jak to się robi: zagotuj wodę w rondlu i rozpuść cukier we wrzącej wodzie. Gdy cukier się rozpuści, przenieś piec na powolny ogień. Gotuj, aż woda zamieni się w mniej lub bardziej gęsty syrop. Wyłącz gotowanie.
oddziel miąższ arbuza od skórki i usuń z niego kości. Czysty miąższ kroimy w piękne duże kostki. Wrzuć je do syropu i ponownie zagotuj. Wyłącz piec i pozwól kompotowi ostygnąć. Picie go w ten sposób lub pozostawienie go w lodówce zależy od ciebie.
Jak to się robi: zagotuj wodę w rondlu i rozpuść cukier we wrzącej wodzie. Gdy cukier się rozpuści, przenieś piec na powolny ogień. Gotuj, aż woda zamieni się w mniej lub bardziej gęsty syrop. Wyłącz gotowanie.
oddziel miąższ arbuza od skórki i usuń z niego kości. Czysty miąższ kroimy w piękne duże kostki. Wrzuć je do syropu i ponownie zagotuj. Wyłącz piec i pozwól kompotowi ostygnąć. Picie go w ten sposób lub pozostawienie go w lodówce zależy od ciebie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Arbuz - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g