kompot z arbuza

Weź najsmaczniejsze z arbuza! Warto! Kompot z arbuza doskonale gasi pragnienie.
GałczonekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 37 g
148 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h
kompot z arbuza - czy kiedykolwiek próbowałeś takiego? Z pewnością jeszcze nie, a jeśli chcesz go wypić, ten przepis będzie dobrze służył.

Jak to się robi: zagotuj wodę w rondlu i rozpuść cukier we wrzącej wodzie. Gdy cukier się rozpuści, przenieś piec na powolny ogień. Gotuj, aż woda zamieni się w mniej lub bardziej gęsty syrop. Wyłącz gotowanie.

oddziel miąższ arbuza od skórki i usuń z niego kości. Czysty miąższ kroimy w piękne duże kostki. Wrzuć je do syropu i ponownie zagotuj. Wyłącz piec i pozwól kompotowi ostygnąć. Picie go w ten sposób lub pozostawienie go w lodówce zależy od ciebie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy