skład / składniki
metoda gotowania
dla prawdziwych słodyczy chcę podzielić się kulinarnym przepisem na dżem melonowy, okazuje się bardzo słodki i pachnący, smakuje jak miód. Miłośnicy słodyczy nie zawiodą się po ugotowaniu. Dobrze jest łączyć go z naleśnikami, naleśnikami i innymi podobnymi potrawami. Przygotuj dżem przez 3 dni, Proces jest całkowicie prosty, a wynik cię zachwyci.
melon jest obrany ze skórki i nasion, pokrojony w małe kostki, umieszczony w pojemniku z pokrywką (na przykład w dużym rondlu), pokryty cukrem. Intensywnie potrząsamy patelnią, aby wymieszać i wszystko zostawiamy na noc, rano melon da sok. Ponownie wymieszaj i włóż do wieczora. Wieczorem podpalamy, gotujemy przez 5-7 minut, aby cukier się rozpuścił i ponownie wkładamy do rana. Rano gotujemy przez 10 minut.i odstawiamy do następnego ranka. Następnego ranka podpalamy i gotujemy przez 15 minut. ciągle mieszając, na samym końcu gotowania dodajemy kwas cytrynowy. Ostudzić trochę i przenieść do słoików. Powinieneś uzyskać jednorodną gęstą masę z kawałkami melona. Dzieci szczególnie lubią taki dżem, ma wyraźną kwaskowatość i niezrównany aromat melona.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Melon"kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon"kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g