dżem Ranetki

dżem z Ranet - magazyn zdrowych i smacznych witamin! Również przydatne!
ElliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 26 g
109 kcal
IG: 28 / 0 / 72

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

umyj jabłka i pokrój w kostkę lub ćwiartki, jeśli Ranetki są małe. Usuń pestki i rdzeń. Przełóż na patelnię, przykryj cukrem. Zalej wodą i gotuj po gotowaniu przez 35 minut.
zmiel blenderem na puree. Można zwinąć w słoiki, można przechowywać w lodówce. Dżem z ranetek jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ranetki - 47   kcal/100g

Podobne przepisy