zupa grzybowa puree z pieczarek na śmietanie z grzankami

Szybkie, bogate danie z dostępnych produktów! Bardzo prosty przepis na zupę grzybową puree z pieczarek z warzywami i śmietaną, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 63 % 5 g
węglowodany 25 % 2 g
69 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować zupę grzybową puree z pieczarek ze śmietaną, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania kremowej zupy z warzywami i grzybami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić zupę, pokrój w plastry o średniej grubości sześćset gramów wcześniej obranych pieczarek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż połowę pokrojonych grzybów na suchej patelni umieszczonej na kuchence i usmaż je w wysokiej temperaturze pieca.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź odpowiednie ognisko i wlej do niego dwa litry wody, a następnie umieść patelnię na kuchence i włóż do niej drugą część pokrojonych grzybów, a następnie przykryj patelnię pokrywką i zagotuj wodę w wysokiej temperaturze pieca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej trzy do czterech łyżek oleju roślinnego na patelnię ze smażonymi grzybami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój jedną główkę cebuli dość drobno i włóż ją na patelnię z grzybami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną marchewkę, a następnie rozłóż ją na wspólnej patelni i dodaj sól do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i smaż je w wysokiej temperaturze kuchenki, aż będą całkowicie ugotowane.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Weź małą patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej cztery łyżki najwyższej jakości mąki pszennej i podgrzej na średniej temperaturze, a następnie dodaj pięćdziesiąt gramów masła na patelnię i dobrze wymieszaj z mąką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż masło wymieszane z mąką na patelni z mieszanką grzybów i wymieszaj wszystkie składniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Usuń powstałą pianę z patelni z grzybami, a następnie przykryj ją pokrywką i kontynuuj gotowanie grzybów na średnim ogniu kuchenki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż dużą miskę i włóż do niej przygotowaną mieszankę grzybową, a następnie wlej do miski około jednej szklanki bulionu grzybowego z patelni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Weź blender i zmiel wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż powstałe puree z miski na patelni z grzybami.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlej trzysta mililitrów śmietany do wspólnego rondla, a następnie dodaj do niego mieszankę mielonej papryki do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie zagotuj zupę puree i jest gotowa.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo szybki przepis na przygotowanie niezrównanie smacznej, gęstej i aromatycznej zupy grzybowej z pieczarek z warzywami i śmietaną na rodzinny obiad! Prosta i niedroga kremowa zupa grzybowa na obiad bez dodatku mięsa i ziemniaków bez wątpienia spodoba się wielu i mile zaskoczy doskonałym smakiem! Gorące domowe zupy są bardzo zdrowe, a kiedy spróbujesz tej idealnej i delikatnej kremowej zupy z niedrogich pieczarek ze śmietaną, docenisz ją! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy