skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować zupę grzybową puree z pieczarek ze śmietaną, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania kremowej zupy z warzywami i grzybami.
Krok 2:
Aby zrobić zupę, pokrój w plastry o średniej grubości sześćset gramów wcześniej obranych pieczarek.
Krok 3:
Rozłóż połowę pokrojonych grzybów na suchej patelni umieszczonej na kuchence i usmaż je w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 4:
Weź odpowiednie ognisko i wlej do niego dwa litry wody, a następnie umieść patelnię na kuchence i włóż do niej drugą część pokrojonych grzybów, a następnie przykryj patelnię pokrywką i zagotuj wodę w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 5:
Wlej trzy do czterech łyżek oleju roślinnego na patelnię ze smażonymi grzybami.
Krok 6:
Pokrój jedną główkę cebuli dość drobno i włóż ją na patelnię z grzybami.
Krok 7:
Weź grubą tarkę i zetrzyj jedną marchewkę, a następnie rozłóż ją na wspólnej patelni i dodaj sól do smaku.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i smaż je w wysokiej temperaturze kuchenki, aż będą całkowicie ugotowane.
Krok 9:
Weź małą patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej cztery łyżki najwyższej jakości mąki pszennej i podgrzej na średniej temperaturze, a następnie dodaj pięćdziesiąt gramów masła na patelnię i dobrze wymieszaj z mąką.
Krok 10:
Rozłóż masło wymieszane z mąką na patelni z mieszanką grzybów i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 11:
Usuń powstałą pianę z patelni z grzybami, a następnie przykryj ją pokrywką i kontynuuj gotowanie grzybów na średnim ogniu kuchenki.
Krok 12:
Włóż dużą miskę i włóż do niej przygotowaną mieszankę grzybową, a następnie wlej do miski około jednej szklanki bulionu grzybowego z patelni.
Krok 13:
Weź blender i zmiel wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 14:
Rozłóż powstałe puree z miski na patelni z grzybami.
Krok 15:
Wlej trzysta mililitrów śmietany do wspólnego rondla, a następnie dodaj do niego mieszankę mielonej papryki do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie zagotuj zupę puree i jest gotowa.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo szybki przepis na przygotowanie niezrównanie smacznej, gęstej i aromatycznej zupy grzybowej z pieczarek z warzywami i śmietaną na rodzinny obiad! Prosta i niedroga kremowa zupa grzybowa na obiad bez dodatku mięsa i ziemniaków bez wątpienia spodoba się wielu i mile zaskoczy doskonałym smakiem! Gorące domowe zupy są bardzo zdrowe, a kiedy spróbujesz tej idealnej i delikatnej kremowej zupy z niedrogich pieczarek ze śmietaną, docenisz ją! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g