skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie produktów mięsnych.
Krok 2:
Bierzemy pikle i solankę, liść laurowy i obrany korzeń selera.
Krok 3:
Potrzebujemy również pomidorów i cebuli.
Krok 4:
Jeśli mięso nie jest ugotowane, należy je ugotować w osolonej wodzie do miękkości, a następnie wyjąć z bulionu i ostudzić.
Krok 5:
Schłodzone mięso, kiełbasę i mostek kroimy na małe kawałki.
Krok 6:
Obierz i posiekaj cebulę.
Krok 7:
Rozłóż go na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Smażyć mieszając na średnim ogniu, aż będzie złoty.
Krok 8:
Pomidory zalewamy wrzącą wodą, usuwamy z nich skórkę, usuwamy nasiona i drobno siekamy.
Krok 9:
Dodaj pomidory do cebuli. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając. Wraz z pomidorami możesz dodać łyżkę koncentratu pomidorowego do smażenia, aby mieszanka była piękniejsza i jaśniejsza.
Krok 10:
Następnie wlej solankę ogórkową na patelnię. Konieczne jest wzięcie domowej solanki, aby była tak biała. Jeśli nie ma takiej solanki, można ją zastąpić solanką spod oliwek. Kupuj oliwki z pestkami, ponieważ takie oliwki mają więcej smaku. Sól, jeśli to konieczne, i pieprz.
Krok 11:
Posiekaj ogórki kiszone, wyjmij oliwki ze słoika.
Krok 12:
Rozdrobnione mięso napełnij zimną wodą-trzy litry tego przepisu kulinarnego. I podpalamy patelnię.
Krok 13:
Gdy się zagotuje, dodaj korzeń selera i liść laurowy do wody (po tym należy go usunąć).
Krok 14:
Teraz dodaj smażoną cebulę z solanką i pomidorami do wrzącej wody i włóż czarny pieprz.
Krok 15:
Dodaj oliwki i pikle. Wszystko mieszamy.
Krok 16:
Gdy solanka ponownie się zagotuje, spróbuj soli (w razie potrzeby dodaj sól), trzymaj w ogniu przez kolejne pięć minut i wyłącz. Włóż posiekaną natkę pietruszki do rondla.
Krok 17:
Do każdego talerza zupy wkładamy okrąg cytryny. Doprawiamy kwaśną śmietaną. Smacznego!
danie jest bardzo satysfakcjonujące, bogate i aromatyczne. Wygląda apetycznie i ładnie pachnie-nie można się oprzeć. Pyszne na gorąco, ale można też dać trochę czasu na zaparzenie, a następnie podgrzanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g