Dziś nie można go pomylić z żadnym innym jedzeniem – bogaty mięsny smak z pikantną kwaskowatością przyciąga wszystkich miłośników pysznego jedzenia. Przepisy na solankę pomogą przygotować jedno z najbardziej apetycznych pierwszych dań bez najmniejszych trudności. Zasada gotowania mieszanki jest niezwykle prosta: co najmniej 4 rodzaje mięsa miesza się w grubościennym rondlu: indyk, kurczak, wieprzowina, wołowina. Dodaje się do nich wszystkie produkty mięsne, które można znaleźć w lodówce: kiełbaski, kiełbaski, kiełbaski domowe lub myśliwskie, servelat, kiełbasę doktorską.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
pasta pomidorowa | 28 | 5.6 | 1.5 | 16.7 |
cytryny | 16 | 0.9 | 0.1 | 3 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
pikle | 11 | 0.8 | 0.1 | 1.7 |
oliwki | 166 | 2.2 | 10.5 | 5.1 |
uzupełnij kompozycję grzybów, pikli, smażenia z marchwi i cebuli, pierścieni oliwek, pasty pomidorowej. Podawaj na gorąco ze śmietaną, świeżymi ziołami i plasterkiem cytryny. Możesz ugotować stare danie, które w dawnych czasach było uważane za prawdziwie wiejskie jedzenie, z ryb, kapusty i innych warzyw. Bogata zupa jest idealna na domowe obiady, ma doskonały smak, długo się nasyca i przyciąga apetycznym aromatem.