wino z mrożonych jagód w domu

Szybkie i łatwe domowe wino z mrożonych jagód! Pyszne! . Oczywiście nie jest to wino w klasycznym sensie, ale prawdziwa nalewka. Ale kto wie, że w sklepie sprzedają nam wino pod pozorem. Dlatego jestem za takim domowym winem obiema rękami-trochę i w dobrym towarzystwie... dlaczego nie?!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
129 kcal
IG: 22 / 78 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 16 d

1. Rozmrozić jagody i włożyć je do słoika. Umieść tam obrany i grubo posiekany imbir i pokrojone na kawałki chili. Wlać alkohol, wymieszać i zamknąć. Umieść w ciemnym miejscu o temperaturze pokojowej przez 2 tygodnie, możesz dłużej. Czasami potrząśnij słoikiem.
2. Odcedź napar przez podwójną gazę. Zagotuj syrop z wody i fruktozy. Schłodzić. Połącz syrop i napar, dobrze wymieszaj i odstaw domowe wino o cudownym smaku na co najmniej kilka dni w lodówce.
Takie Szybkie i proste wino smakuje bardzo dobrze. Alkohol prawie nie jest odczuwalny(a siła wynosi około 35%). Dlatego zalecam monitorowanie ilości wypitych, a zwłaszcza nie spożywanie wszystkiego w jedną osobę.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Alkohol - 221   kcal/100g
  • Fruktoza - 400   kcal/100g

Podobne przepisy