wino z mrożonych jagód
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Rozmrozić jagody i włożyć je do słoika. Umieść tam obrany i grubo posiekany imbir i pokrojone na kawałki chili. Wlać alkohol, wymieszać i zamknąć. Umieść w ciemnym miejscu o temperaturze pokojowej przez 2 tygodnie, możesz dłużej. Czasami potrząśnij słoikiem.
2. Odcedź napar przez podwójną gazę. Zagotuj syrop z wody i fruktozy. Schłodzić. Połącz syrop i napar, dobrze wymieszaj i odstaw domowe wino o cudownym smaku na co najmniej kilka dni w lodówce.
Takie Szybkie i proste wino smakuje bardzo dobrze. Alkohol prawie nie jest odczuwalny(a siła wynosi około 35%). Dlatego zalecam monitorowanie ilości wypitych, a zwłaszcza nie spożywanie wszystkiego w jedną osobę.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Alkohol - 221 kcal/100g
- Fruktoza - 400 kcal/100g