skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj mięso, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój na kawałki średniej wielkości.
2. Włóż pokrojone mięso do dużej miski, dodaj sól, przyprawy do smaku i dobrze zwiń mięso. Możesz wcierać sól i przyprawy w kawałki mięsa bezpośrednio rękami.
3. Obierz cebulę i czosnek, posiekaj, dodaj do mięsa.
4. Pokrój połowę cytryny w cienkie plasterki, wyciśnij sok z pozostałych cytryn. Dodaj oba do miski do mięsa, wymieszaj.
5. Pokrój rozmaryn, połóż na pozostałych składnikach. Dostosuj ilość do swojego gustu.
6. Umieść mięso kebaba do marynowania przez 7 godzin w chłodnym miejscu, możesz pozostawić w lodówce na całą noc.
po czym marynowane mięso pozostanie tylko smażone do miękkości i możesz cieszyć się pysznym kebabem. Lepiej w otoczeniu miłych i interesujących ludzi! ;)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g