mięso z grilla z cytryną i czosnkiem

marynuj mięso - kebab okaże się, czego potrzebujesz! Pyszne i soczyste! Dzielę się z Tobą ulubionym i najczęściej używanym przepisem na marynatę do grilla. Mięso okazuje się bardzo soczyste i smaczne!
WhiteSinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 14 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 8 % 2 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 h 30 min

1. Umyj mięso, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój na kawałki średniej wielkości.

2. Włóż pokrojone mięso do dużej miski, dodaj sól, przyprawy do smaku i dobrze zwiń mięso. Możesz wcierać sól i przyprawy w kawałki mięsa bezpośrednio rękami.

3. Obierz cebulę i czosnek, posiekaj, dodaj do mięsa.

4. Pokrój połowę cytryny w cienkie plasterki, wyciśnij sok z pozostałych cytryn. Dodaj oba do miski do mięsa, wymieszaj.

5. Pokrój rozmaryn, połóż na pozostałych składnikach. Dostosuj ilość do swojego gustu.

6. Umieść mięso kebaba do marynowania przez 7 godzin w chłodnym miejscu, możesz pozostawić w lodówce na całą noc.

po czym marynowane mięso pozostanie tylko smażone do miękkości i możesz cieszyć się pysznym kebabem. Lepiej w otoczeniu miłych i interesujących ludzi! ;)

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy