surówka z białej kapusty z czosnkiem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj białą kapustę, włóż do miski, dodaj czosnek, obrany i zmiażdżony na kleik, zmielony solą.
dopraw sałatkę olejem roślinnym (najlepiej oliwą), sokiem z cytryny (można zastąpić octem).
Wrzuć sałatkę coleslaw z czosnkiem i podawaj ze świeżymi ziołami.
możesz doprawić sałatkę czarnym pieprzem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g