surówka z białej kapusty z czosnkiem

Szybka pikantna sałatka z białej kapusty. Sałatka z kapusty z czosnkiem to dania z kategorii nie są łatwiejsze, ale można je wzbogacić i udekorować sezonowymi warzywami (świeże ogórki, słodka papryka), dodać startą marchewkę, trochę zielonego groszku w puszkach. Sałatkę można schłodzić i pozostawić na kilka godzin lub natychmiast podać.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 47 % 7 g
103 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

drobno posiekaj białą kapustę, włóż do miski, dodaj czosnek, obrany i zmiażdżony na kleik, zmielony solą.
dopraw sałatkę olejem roślinnym (najlepiej oliwą), sokiem z cytryny (można zastąpić octem).
Wrzuć sałatkę coleslaw z czosnkiem i podawaj ze świeżymi ziołami.
możesz doprawić sałatkę czarnym pieprzem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy