pasztet z udka z kurczaka

pasztet z kurczaka to bardzo proste, ale smaczne danie. Pasztet z kurczaka można podawać jako przekąskę lub na śniadanie. Jego bogaty aromat pobudzi apetyt każdego. Ponadto jest odpowiedni dla tych, którzy siedzą na prawidłowym odżywianiu.
kulinarAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 18 g
tłuszcze 31 % 9 g
węglowodany 7 % 2 g
159 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pasztet z udka z kurczaka? Przygotuj wszystkie składniki. Obierz warzywa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj udka z kurczaka (udka) na średnim ogniu przez 30 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj cebulę, czosnek. Zetrzyj marchewki na średniej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podsmaż cebulę, czosnek, marchewkę na oliwie z oliwek na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po ugotowaniu udek z kurczaka pozwól mięsu ostygnąć i oddziel je od kości.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do miski blendera dodaj mięso z kurczaka, smażenie, jogurt, przyprawy i posiekaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pasztet jest gotowy. Lepiej jest umieścić go w szklanym pojemniku. Możesz podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco. Idealny do kanapek.

pasztet z kurczaka to uniwersalne danie, które można podawać w każdym posiłku: na śniadanie lub na lunch, kolację. Ponadto jest idealny do przekąsek. Jeśli zdecydujesz się zjeść pasztet na śniadanie, małe kanapki będą świetną opcją. Ponieważ pasztet jest zrobiony na bazie kurczaka, doda ci energii przez cały dzień od samego rana. Jeśli podajesz taki pasztet na obiad lub kolację, możesz go nawet podać jako dodatek. Również kanapki z takim pasztetem będą świetną opcją dla dzieci, ponieważ łatwo je zabrać do przedszkola lub szkoły. Smak i aromat pasztetu można regulować za pomocą przypraw.

domowy pasztet z kurczaka to świetna alternatywa dla sklepowego odpowiednika. Ponadto zawsze będziesz pewien jego składników, ponieważ przygotujesz go własnymi rękami.

jedną z niesamowitych cech tego dania jest to, że można je podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco. W obu przypadkach będzie dobry na swój sposób. Można go podawać ze zbożami, ziemniakami, makaronem. Możesz również użyć pasztetu jako nadzienia do pieczenia.

to ciekawe danie jest odpowiednie dla tych, którzy przestrzegają diety i boją się dodatkowych kilogramów. W końcu pasztet doskonale tłumi głód, dając organizmowi wszystkie niezbędne makroelementy. W ten sposób nie przytyjesz i będziesz czuć się Pełny przez długi czas po zjedzeniu posiłku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt do picia"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy