skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składanie wszystkich składników razem. Nie zapomnij wcześniej ugotować jajek i przygotować pieprz i sól do przypraw.
Krok 2:
Niezbyt drobno kroimy mięso.
Krok 3:
Wyślij pokrojoną wieprzowinę do gotowania w trzech litrach wody. Gotuj po gotowaniu przez pół godziny.
Krok 4:
W międzyczasie obieramy ziemniaki i cebulę. Pokrój ziemniaki na małe kawałki, pozostaw cebulę w całości.
Krok 5:
Drobno posiekaj natkę pietruszki i koperek.
Krok 6:
Siekamy również szczaw-bezpośrednio wraz z łodygami.
Krok 7:
Na koniec posiekaj jajka na twardo.
Krok 8:
Z bulionu wyjmujemy mięso i wkładamy do niego ziemniaki z cebulą.
Krok 9:
Gdy ziemniaki zmiękną, Dodaj do zupy wszystkie warzywa.
Krok 10:
Po trzech minutach dodaj jajka i mięso do zupy, usuń cebulę.
Krok 11:
Mniejsze cięcie gotowanej cebuli.
Krok 12:
Włóż cebulę z powrotem do zupy. Dodaj śmietanę. Sól i dodaj czarny pieprz do smaku. Nasza zupa jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Szyjka wieprzowa - 343 kcal/100g