Śledź pod futrem z jajkiem warstwami

nie odmawiaj gościom takiego dania! Sałatka jest pyszna! Moje teściowe były bardzo zaskoczone, gdy podałam na stole & quot; Futro & quot; w tak niezwykłej wersji wykonania. Moja teściowa natychmiast się załamała, mówią, sprytna rozsądna dziewczyna)) w rzeczywistości jest to bardzo zwycięska opcja serwowania znanego Dania wszystkim, więc zdecydowanie radzę.
KateFlyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 5 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 41 % 9 g
125 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h 50 min

ziemniaki, buraki, marchewki, włóż do rondla, Wyślij do ognia, gotuj, aż będą całkowicie ugotowane. Następnie spuść wodę, pozwól warzywom ostygnąć, a następnie obierz i zetrzyj do różnych misek. Jajka gotujemy również na twardo, schładzamy w zimnej wodzie, obieramy, oddzielamy białka od żółtek, również wcieramy na tarce (tylko na płytkiej) w różne spodki.

śledzie oczyszczamy z wnętrzności i kości, usuwamy również skórę. Pokrój czysty filet w drobną kostkę. Obierz cebulę, pokrój w kostkę. Koperek umyć, pokroić bardzo drobno. Łączymy śledzie z cebulą i koperkiem, mieszamy.

a teraz wybieramy małe identyczne miski, wykładamy je folią spożywczą i zaczynamy formować futro: pierwszą warstwę układamy buraki, trochę solimy, smarujemy majonezem, następnie warstwę marchwi, sól, majonez, a teraz warstwę śledzia i cebuli, majonez i warstwę wykończeniową ziemniaków. Warstwy solimy do smaku, najważniejsze w tej sprawie, aby nie przesadzić, to samo dotyczy majonezu: nie wkładaj zbyt wiele, aby sałatka nie "unosiła się", wszystko powinno być z umiarem.

wysyłamy miski do lodówki na około 4 godziny, po czym można podać futro na stole. Wybieramy więc płaskie naczynie, ostrożnie obracamy na nim miskę, jeszcze ostrożniej usuwamy folię spożywczą. Tak pięknie! Ale to nie wszystko. Posmaruj powierzchnię buraków majonezem, udekoruj startymi białkami i żółtkami, gałązką pietruszki.

teraz możesz podać sałatkę na stole.

Goście będą zachwyceni!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy