skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania wspaniałego domowego makaronu według bardzo prostego przepisu.
Krok 2:
Wlej trzysta pięćdziesiąt gramów mąki do dużej miski.
Krok 3:
Wlej pół łyżeczki soli do miski z mąką.
Krok 4:
Dodaj dwie łyżki oliwy z oliwek do miski, którą można zastąpić olejem roślinnym.
Krok 5:
Rozbij i dodaj dwa jaja kurze do miski.
Krok 6:
Włóż sto trzydzieści gramów szpinaku do wspólnej miski, wcześniej zmiażdżonego blenderem.
Krok 7:
Zagniatamy strome ciasto, a następnie wkładamy je do celofanowej torby na trzydzieści minut.
Krok 8:
Po pół godzinie dzielimy ciasto na dwie identyczne części i wyjmujemy jedną z nich do celofanowej torby.
Krok 9:
Rozłóż ciasto na stole posypanym niewielką ilością mąki i wlej trochę mąki na wierzch.
Krok 10:
Rozwałkuj ciasto na cienki placek o grubości od jednego do dwóch milimetrów.
Krok 11:
Posyp powstałą tortillę odrobiną mąki.
Krok 12:
Po złożeniu ciasta na pół posyp mąką wierzch.
Krok 13:
Posypując mąką, Złóż ciasto jeszcze dwa razy.
Krok 14:
Pokrój złożoną tortillę w dość cienkie paski.
Krok 15:
Powstały makaron wystarczy do przygotowania zupy lub pełnego dania na stół.
Krok 16:
Zagotuj wymaganą ilość wody w rondlu na kuchence.
Krok 17:
Wrzuć wymaganą ilość ugotowanego makaronu do wrzącej wody i wymieszaj, po ugotowaniu gotuj przez dwie do trzech minut.
Krok 18:
Rozłóż ugotowany makaron na talerzu.
Krok 19:
Dodaj trochę masła do makaronu.
Krok 20:
Posypać na wierzchu drobno startym twardym serem.
Krok 21:
Wymieszaj wszystkie składniki na talerzu.
Krok 22:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
domowy makaron jajeczny-jak zrobić domowy makaron do zupy! Jakie to pyszne! "Szmaragdowy" domowy makaron jajeczny do zupy-prosty przepis na wyjątkowe ciasto ze szpinakiem! Od niej wszyscy wpadają w gastronomiczną Rozkosz! I pyszne i bardzo zdrowe danie-pasta witaminowa! Jeśli nie wiesz, jak nakłonić swoje dzieci do jedzenia szpinaku niezbędnego dla rosnącego organizmu – przygotuj dla nich ten niesamowity domowy makaron, a zobaczysz, z jaką przyjemnością zjedzą każdy ostatni kawałek. To naprawdę wygrana-wygrana i przysmak!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g