sałatka z wieprzowiną i piklami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Gotowana wędzona wieprzowina pokrojona w paski.
Krok 3:
Ogórki również pokroić w paski. Dobrze opłucz liście sałaty, osusz i pokrój w cienkie paski.
Krok 4:
Pokrój jabłko w małe paski lub zetrzyj na grubej tarce. Skrop jabłko sokiem z cytryny i wymieszaj.
Krok 5:
W salaterce połącz wieprzowinę, ogórki, jabłko i liście sałaty. Dopraw majonezem i dobrze wymieszaj.
pikle można zastąpić marynowanymi.
możesz wziąć dowolne liście sałaty. Liście sałatek frillis lub CORN są tutaj bardzo dobre.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Bujenina - 233 kcal/100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g