rosół z makaronem na jajkach

niezapomniane aromatyczne i satysfakcjonujące danie według specjalnego przepisu! Wspaniały przepis na szybką zupę z kurczaka z domowym makaronem, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 6 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 27 % 3 g
52 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania zupy z kurczaka z domowym makaronem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowania od przygotowania ciasta, a do tego rozbijamy dwa jaja kurze w obszernej misce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj trochę soli do miski do smaku, wlej jedną łyżkę oleju roślinnego i dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj wcześniej przesianą mąkę do miski w częściach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej trochę mąki na stół, rozłóż ciasto i dokładnie ugniataj rękami przez około piętnaście minut, a następnie włóż do plastikowej torby na trzydzieści minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej trzy litry wody do rondla i włóż do niego kilogram mięsa z kurczaka pokrojonego na kawałki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekaj dość drobno jedną główkę cebuli.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż posiekaną cebulę na patelnię z olejem roślinnym dodanym do smaku i lekko podsmaż.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na grubej tarce zetrzyj jedną marchewkę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż startą marchewkę na patelni do cebuli i smaż przez około dwie minuty.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zbieramy powstałą pianę łyżką z bulionu gotowanego w rondlu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj trochę cebuli z łuską do bulionu dla smaku i aromatu, marchewki, pieprzu i sadzonek zieleni do smaku.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Podziel powstałe ciasto na trzy kawałki, dobrze je ugniataj i rozwałkuj na posypanym mąką stole na bardzo cienkie ciasta.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Każde powstałe ciasto składamy kilka razy.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Stożek powstały z ciasta kroimy w cienkie paski ostrym nożem.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po trzydziestu minutach usuwamy wcześniej dodane warzywa z patelni.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Ugotowany sos rozprowadzamy z patelni na patelnię, dodajemy sól do smaku, następnie zamykamy pokrywką, podnosimy temperaturę pieca i doprowadzamy do wrzenia.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Ugotowany makaron jajeczny wkładamy do rondla z gotowanym bulionem i mieszając kontynuujemy gotowanie zupy przez około dwie do trzech minut.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Dodaj liść laurowy, suszone zioła i mieszankę papryki do rondla do smaku.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i przykryj pokrywką, pozwól zupie trochę zaparzyć.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Wlej gotowaną zupę do misek i dodaj pokrojone na pół ugotowane jajka przepiórcze do smaku. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

pierwsze danie z tajemnicą! Najsmaczniejszy i najbogatszy! Zupa z kurczaka według specjalnego przepisu z domowym makaronem. Niesamowity aromat i niezapomniany smak tej zupy podbiją na zawsze! Jest idealny do natychmiastowego ogrzania się, gdy jest zimno, regeneracji po pracy fizycznej i doładowania, aby szybko wykonać pozostałe czynności. Obfity bulion z kurczaka i delikatny domowy makaron z tajnym ciastem sprawiają, że jest to ulubione danie wszystkich członków rodziny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy