skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj kurczaka przez 20-30 min.
Krok 2:
Podczas gotowania bulionu drobno posiekaj cebulę i pocieraj marchewki i smaż na oleju roślinnym.
Krok 3:
W ten sam sposób, podczas gdy bulion jest gotowany, drobno posiekaj i usmaż pieczarki na oleju roślinnym (nie smaż mocno - aż do połowy ugotowane).
Krok 4:
Po 20-30 minutach gotowania bulionu wyciągnij kurczaka, jeśli to konieczne, oddziel mięso kurczaka od kości i drobno posiekaj. Następnie wrzuć mięso, smażoną cebulę, marchewkę, pieczarki do bulionu. W tym samym czasie solimy zupę do smaku, wrzucamy przyprawy i liść laurowy.
Krok 5:
Wlej śmietanę do zupy i zagotuj.
Krok 6:
Wrzuć makaron do zupy. Gotuj, aż makaron zostanie całkowicie ugotowany (10-12 minut) i wyłącz.
Krok 7:
To wszystko, twoja kremowa zupa z makaronem z pieczarkami jest gotowa! Wlać do talerzy i udekorować drobno posiekaną świeżą natką pietruszki. Smacznego!
dla twojej uwagi przepis na bardzo smaczną, lekką, ale satysfakcjonującą kremową zupę. Całkowity czas gotowania około 45 minut. (biorąc pod uwagę gotowanie bulionu).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g