warzywa z peklowaną wołowiną

proste danie z warzyw i mięsa będzie oryginalną kolacją! Warzywa z peklowaną wołowiną gotuje się w jednym wspólnym rondlu. Aby to zrobić, musisz wybrać naczynie odpowiednie do pojemności, najlepiej z grubym dnem. Seler i cebula dodają smaku i nadają potrawie witaminy. Na stole podawane są tylko ziemniaki, marchew i kapusta. Ponieważ pozostałe warzywa tracą apetyczny wygląd podczas gotowania.
SłonikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 33 % 7 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

co ugotować na obiad? Często gospodynie domowe zadają podobne pytanie. Wśród szerokiej gamy przepisów o złożonym przygotowaniu zawsze znajdzie się kilka takich, które są łatwe do przygotowania. Takie przepisy są szczególnie cenione. Proste, niedrogie składniki, minimum czasu i umiejętności, maksimum korzyści i smaku. Do tej kategorii należy właśnie danie zaproponowane w tym przepisie. To gotowane warzywa z mięsem. Najważniejsze jest, aby pamiętać, że musisz zjeść obiad nie później niż trzy godziny przed snem. Więc jedzenie nie obciąży żołądka i nie zaszkodzi figurze (pod warunkiem, że jest to zdrowa żywność).

1. Wybierz odpowiednią patelnię. Wkładamy do niego odpowiednią ilość mięsa (peklowaną wołowinę).

2. Obierz cebulę, rozłóż całą cebulę na patelni bez siekania.

3. Dokładnie umyj marchewki, delikatnie obierz skórkę obieraczką do warzyw.

4. Umyj ziemniaki, obierz je również cienko. Wysyłamy bulwy ziemniaczane i marchewki na patelnię.

5. Obierz seler. Pokrój na kilka części. Wysyłamy na patelnię do pozostałych składników.

6. Napełnij zawartość garnka wodą. Woda powinna całkowicie pokryć wszystkie składniki.

7. Sól i dopraw czarnym pieprzem i suszonymi ziołami. Dodaj również liść laurowy.

8. Gotuj, aż mięso będzie całkowicie ugotowane, powinno stać się miękkie. Zajmie to około półtorej godziny od momentu wrzenia. Następnie dodaj kapustę do garnka. Kontynuuj gotowanie przez 45 minut.

9. Ostrożnie wyjmij mięso i wszystkie warzywa z bulionu. Wyrzuć cebulę i seler, nie będą już przydatne.

10. Pokrój ziemniaki na pół, marchewki na dwie lub trzy części, w zależności od ich wielkości. Kapustę kroimy również na kawałki, aby wygodnie było jeść. Mięso kroimy w plastry.

11. Rozłóż warzywa i mięso na talerzu i podawaj. Doprawiamy aromatycznymi ziołami do smaku i pożądania. Na przykład tymianek jest dobry. Również sól i pieprz.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 251   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy