Zupa wołowa z warzywami

urozmaic swoje zwykłe potrawy pyszną zupą z peklowaną wołowiną. Zupa wołowa z warzywami jest sycąca, aromatyczna, smaczna i zdrowa. Nie jest tajemnicą, że to pierwsze płynne potrawy zajmują honorowe miejsce we właściwym menu. Priorytetowo zupy jarzynowe, można je gotować na bulionie i wodzie. Smaczne i zdrowe w każdym razie. Ale na bulionie mięsnym danie okazuje się bardziej satysfakcjonujące. Musisz ugotować zupę według liczby zjadaczy, aby natychmiast ją zjeść. Jest bardzo smaczny, gdy jest świeży. Ale jeśli zupa pozostanie, można ją schłodzić i podgrzać przed podaniem.
LiliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 40 % 4 g
58 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

peklowana wołowina jest dobra, ponieważ można jej używać nie tylko do kanapek. Takie mięso posłuży jako składnik sałatek, można je podawać z dodatkami, dodawać do pierwszych gorących potraw. Ten przepis wykorzystuje peklowaną wołowinę do przygotowania zupy. Po prostu zupa jarzynowa nie jest tak satysfakcjonująca. A z soloną wołowiną jest to, czego potrzebujesz!

1. Obierz cebulę z łuski, pokrój w kostkę.

2. Obierz marchewki, umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój marchewki w kostkę.

3. Seler obieramy, kroimy w grubą kostkę.

4. Obierz ziemniaki, dokładnie umyj. Pokrój w kostkę jak zwykle na zupę.

5. Uwalniamy młodą kapustę z górnych liści, a następnie kroimy odpowiednią ilość.

6. Rozgrzej oliwę i masło w rondlu, w którym ugotujemy zupę.

7. Włóż cebulę i seler do rozgrzanego oleju. Gotuj do półprzezroczystości, około 5-7 minut.

8. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Wysyłamy na patelnię z kminkiem. Sól i pieprz do smaku.

9. Gotuj przez około minutę, aż zacznie pachnieć. Następnie wlej bulion i dodaj liście laurowe.

10. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do minimum. Dodaj ziemniaki, marchewki do bulionu. Pokrój peklowaną wołowinę w paski, włóż do zupy z kapustą.

11. Gotuj zupę do całkowitego ugotowania, około 40-50 minut. Wyciągamy liść laurowy, lepiej nie zostawiać go w gotowej zupie.

12. Koperek i pietruszkę myjemy nożem. Włóż do zupy.

rozłóż zupę na porcje i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 251   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy