skład / składniki
metoda gotowania
peklowana wołowina jest dobra, ponieważ można jej używać nie tylko do kanapek. Takie mięso posłuży jako składnik sałatek, można je podawać z dodatkami, dodawać do pierwszych gorących potraw. Ten przepis wykorzystuje peklowaną wołowinę do przygotowania zupy. Po prostu zupa jarzynowa nie jest tak satysfakcjonująca. A z soloną wołowiną jest to, czego potrzebujesz!
1. Obierz cebulę z łuski, pokrój w kostkę.
2. Obierz marchewki, umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój marchewki w kostkę.
3. Seler obieramy, kroimy w grubą kostkę.
4. Obierz ziemniaki, dokładnie umyj. Pokrój w kostkę jak zwykle na zupę.
5. Uwalniamy młodą kapustę z górnych liści, a następnie kroimy odpowiednią ilość.
6. Rozgrzej oliwę i masło w rondlu, w którym ugotujemy zupę.
7. Włóż cebulę i seler do rozgrzanego oleju. Gotuj do półprzezroczystości, około 5-7 minut.
8. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Wysyłamy na patelnię z kminkiem. Sól i pieprz do smaku.
9. Gotuj przez około minutę, aż zacznie pachnieć. Następnie wlej bulion i dodaj liście laurowe.
10. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do minimum. Dodaj ziemniaki, marchewki do bulionu. Pokrój peklowaną wołowinę w paski, włóż do zupy z kapustą.
11. Gotuj zupę do całkowitego ugotowania, około 40-50 minut. Wyciągamy liść laurowy, lepiej nie zostawiać go w gotowej zupie.
12. Koperek i pietruszkę myjemy nożem. Włóż do zupy.
rozłóż zupę na porcje i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 251 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g