rzodkiewka z kwaśną śmietaną
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj rzodkiewkę, usuń z niej skórkę.
2. Zetrzyj warzywa korzeniowe na grubej tarce.
3. Dodaj sól, wymieszaj.
4. Włóż śmietanę do rzodkiewki, wymieszaj.
sałatka jest gotowa i możesz ją podać. Możesz schłodzić go w lodówce przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g