makaron instant z serem

Przygotuj natychmiastowy obiad! Nie musisz długo czekać! Makaron instant z serem to super szybki sposób na przygotowanie posiłku w domu. Tylko pół godziny-i pachnąca kolacja lub śniadanie na stole! Ilość składników jest obliczana na jedną porcję. W razie potrzeby można je podwoić lub potroić i przygotować danie dla całej rodziny. Miłośnicy parmezanu docenią to danie! Nawiasem mówiąc, w razie potrzeby można go zastąpić innym twardym serem. Tylko jeden warunek-ten ser musi się dobrze stopić, w przeciwnym razie danie nie okaże się tak, jak powinno.
Anna ŚwiatowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 29 % 5 g
88 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

produkty instant wielu nie tylko lubią smak, ale często pomagają, gdy nie ma czasu na gotowanie. Jednym z takich produktów jest chiński makaron instant. Gotowanie takiego makaronu to przyjemność! Wszystko jest szybkie i proste.

zaradne gospodynie domowe wymyśliły wiele sposobów na urozmaicenie dań z makaronu instant. Istnieje mnóstwo opcji serwowania! Ten przepis opisuje sposób gotowania makaronu z serem. Brokuły korzystnie uzupełniają smak potrawy. Okazuje się bardzo smaczne! W razie potrzeby możesz wziąć inne warzywa, na przykład szparagi. Makaron świetnie komponuje się również z grzybami i szpinakiem. Tutaj musisz kierować się swoim gustem.

1. Brokuły myjemy pod bieżącą wodą. Następnie dzielimy je na małe kwiatostany, aby wygodnie było je jeść.

2. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce, odłóż na bok.

3. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę. Nada potrawie subtelny smak.

4. Wlej mleko do rondla o odpowiedniej wielkości, Wyślij do małego ognia.

5. Gdy mleko się zagotuje, włóż do niego czosnek, dodaj szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i trochę czarnego mielonego pieprzu, sól do smaku.

6. A teraz włóż makaron i przygotowane brokuły do pachnącego mleka, gotuj przez 3 minuty. Mieszać.

7. Rozłóż starty parmezan na gotowe danie, wymieszaj. Ser się stopi.

8. A teraz włóż makaron z brokułami do miski, dodatkowo obficie posyp startym parmezanem.

cóż, gotowe!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Chiński makaron instant - 46   kcal/100g

Podobne przepisy