skład / składniki
metoda gotowania
produkty instant wielu nie tylko lubią smak, ale często pomagają, gdy nie ma czasu na gotowanie. Jednym z takich produktów jest chiński makaron instant. Gotowanie takiego makaronu to przyjemność! Wszystko jest szybkie i proste.
zaradne gospodynie domowe wymyśliły wiele sposobów na urozmaicenie dań z makaronu instant. Istnieje mnóstwo opcji serwowania! Ten przepis opisuje sposób gotowania makaronu z serem. Brokuły korzystnie uzupełniają smak potrawy. Okazuje się bardzo smaczne! W razie potrzeby możesz wziąć inne warzywa, na przykład szparagi. Makaron świetnie komponuje się również z grzybami i szpinakiem. Tutaj musisz kierować się swoim gustem.
1. Brokuły myjemy pod bieżącą wodą. Następnie dzielimy je na małe kwiatostany, aby wygodnie było je jeść.
2. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce, odłóż na bok.
3. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę. Nada potrawie subtelny smak.
4. Wlej mleko do rondla o odpowiedniej wielkości, Wyślij do małego ognia.
5. Gdy mleko się zagotuje, włóż do niego czosnek, dodaj szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i trochę czarnego mielonego pieprzu, sól do smaku.
6. A teraz włóż makaron i przygotowane brokuły do pachnącego mleka, gotuj przez 3 minuty. Mieszać.
7. Rozłóż starty parmezan na gotowe danie, wymieszaj. Ser się stopi.
8. A teraz włóż makaron z brokułami do miski, dodatkowo obficie posyp startym parmezanem.
cóż, gotowe!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Chiński makaron instant - 46 kcal/100g