kefir imbir cynamon czerwona papryka na odchudzanie
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
zasada jest jedna-przygotuj taki napój tuż przed spożyciem. A gotowanie jest bardzo proste:
1. Wlej cynamon do kefiru.
2. Zetrzyj świeży korzeń imbiru na bardzo drobnej tarce.
3. Dodaj szczyptę czerwonej, ostrej mielonej papryki.
4. Wszystko dokładnie wymieszaj.
kefir z przyprawami można pić 15-20 minut przed posiłkiem lub po posiłku.
szczupła sylwetka i dobre zdrowie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g