skład / składniki
metoda gotowania
1. Mój m liczyć imbir i czosnek, drobno pokroić lub zetrzeć.
2. Wlej olej na patelnię z grubym dnem i smaż trochę nasze przyprawy.
3. Filet z kurczaka umyć i lekko osuszyć ręcznikiem. Kroimy w paski i wysyłamy na patelnię do smażenia z przyprawami.
4. Paprykę myjemy i obieramy z łodygi i nasion. Weź pieprz dla jasności Czerwony, Zielony, Żółty. Pokrój w długie paski. Z patelni wyjmujemy filet z kurczaka i smażymy na nim pieprz. Dodaj posiekaną cebulę i rozłóż smażone kawałki fileta z kurczaka na warzywach. Sól i pieprz do smaku.
5. Gotuj makaron zgodnie z instrukcją.
6. Przenieś makaron do woka. Doprawiamy sosem sojowym i słodko - kwaśnym.
mieszając gotuj jeszcze przez kilka minut.
wszystkie nasze kluski są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g