jest uprawiany głównie w krajach o klimacie tropikalnym.
owoc nerkowca ma kształt orzecha, którego jądro jest jadalne, a ze skórki Wytwarza się masło Caja. Masło z orzechów nerkowca jest szeroko stosowane w inżynierii i medycynie. Orzechy nerkowca mają również jabłko-Kahu & ndash ;rozrosła się do wielkości (i gatunku) gruszki. Jabłko-kazhu jest spożywane na równi z jądrem nerkowca.
Indianie mieszkający na terytorium Brazylii od czasów starożytnych aktywnie używali orzechów nerkowca nie tylko w kuchni, ale także w budownictwie, medycynie, przy produkcji różnych przedmiotów. Wykorzystano nie tylko jądra nerkowca, ale także korę, liście z drzew.
tak zwane jabłka nerkowca są spożywane na surowo, a także używane do przygotowywania różnych przypraw, dżemów,
galaretka
, kompoty i napoje alkoholowe. Jabłka nerkowca mają kwaśny smak. Z nich przygotowywany jest napój zwany
kazhuina
. Napój cajuina z orzechów nerkowca jest bardzo powszechny w krajach latynoamerykańskich. Jego popularność można porównać być może z popularnością pomarańczy w Europie czy Ameryce Północnej. Jabłka nerkowca mają wysoką zawartość garbników, dlatego okres przydatności do spożycia orzechów nerkowca jest ograniczony. Jest to właściwość, która bardzo szybko się psuje, która uniemożliwia nerkowcom stanie się tak powszechnym orzechem, jak na przykład,
orzechy laskowe
lub
orzeszki ziemne
.
orzechy nerkowca korzyści z nich są pewne: duża ilość białka i węglowodanów sprawia, że orzechy te są doskonałym źródłem pożywienia.
orzechy nerkowca
są również bogate w witaminy B1, B2, A, mają dużo cynku, żelaza, fosforu i wapnia. Orzechy nerkowca są w stanie wzmocnić ludzki układ odpornościowy, usunąć cholesterol z organizmu. Orzechy nerkowca chronią przed dystrofią, bólem zęba, łuszczycą, anemią.
Kuchnia Orientalna bardzo często używa orzechów nerkowca. Masło nerkowca jest nieco podobne do masła orzechowego.
326 kcal
12 hours35 minutes
Nie tylko smaczna, ale także zdrowa uczta! Słodycze dietetyczne w domu nie są
146 kcal
3 hours
To ciasto przyniesie przyjemność i zdrowie! Możesz sobie wyobrazić, że słodycz,
334 kcal
15 minutes
Przygotuj ciasto bez niczego! Bez pieczenia, bez mąki, a nawet bez cukru!
78 kcal
15 minutes
Najzdrowsza i najsmaczniejsza sałatka, którą dzieci będą jeść łyżkami! Olga
95 kcal
50 minutes
Nawet najbardziej wybredny smakosz nie odmówi tej sałatki. Sałatka z gotowanych
510 kcal
1 hour
Domowa czekolada z carob-piosenka i bajka! Proste i bardzo smaczne!
340 kcal
1 hour30 minutes
Idealne połączenie piękna i łatwości gotowania! Burfi to Rajska słodycz kuchni
158 kcal
1 hour30 minutes
Tradycyjny ormiański pilaw wielkanocny jest łatwy do zrobienia w domu. Taki
108 kcal
2 hours
Ta kolorowa sałatka z pewnością cię rozweseli! Sałatka z wędzoną czerwoną rybą
376 kcal
3 hours30 minutes
Pyszne słodkie ciasto, sprawdzone w czasie. Aby zrobić ciasto morelowe, nie
150 kcal
1 hour30 minutes
Rozkoszuj się domowym deserem kuchni indyjskiej! Kheer to słodki budyń zrobiony
391 kcal
1 hour35 minutes
Pyszne i zdrowe śniadanie dla rodziny w stylu amerykańskim! Granola z
235 kcal
35 minutes
Urozmaicaj swoją codzienność. Poczuj Azję.
158 kcal
1 hour30 minutes
Podbij gości pikantną sałatką, która jest łatwa do przygotowania! .
139 kcal
35 minutes
Cudownie pyszny makaron jest łatwy i prosty w przygotowaniu! Niedawno poszliśmy
164 kcal
4 hours30 minutes
Jednocześnie słodki i pikantny! Przygotuj wyrafinowany SOS wegański!
248 kcal
50 minutes
Jasny smak tego dania zapewni prawdziwą rozkosz! Spróbuj!
371 kcal
30 minutes
Słodka i zdrowa krówka grochowa o smaku migdałowym. Świetny deser.
Powiązane i dodatkowe kategorie: