smoothie z melonem, bananem i brzoskwinią
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Kawałek melona obrać, pokroić w kostkę. Umyj brzoskwinię, usuń kość, usuń skórę, pokrój miąższ arbitralnie. Obierz Banana, pokrój na kawałki. Oczyszczamy mały kawałek imbiru.
2. Wszystkie przygotowane składniki przenosimy do miski blendera, dodajemy ekstrakt waniliowy i orzechy nerkowca, ubijamy do uzyskania gładkiego puree, następnie korygujemy konsystencję sokiem z melona, ponownie ubijamy.
wlej koktajl do szklanki, posyp nasionami chia i podawaj.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Melon"kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon"kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Sok z melona - 15 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Nasiona chia - 512 kcal/100g