skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pożywny zielony koktajl z awokado, kiwi i selera na soku jabłkowym? To bardzo proste. Aby rozpocząć, weź niezbędne składniki z listy. Sok jabłkowy można stosować z miąższem lub bez miąższu. W razie potrzeby możesz również zastąpić sok jabłkowy sokiem winogronowym lub winogronowo-jabłkowym.
Krok 2:
Awokado przekrój wzdłuż na pół, usuń pestkę,a następnie obierz. Lepiej jest przestrzegać tej konkretnej kolejności: najpierw usuń kość, a następnie wyczyść. Ponieważ jeśli najpierw wyczyścisz owoc, stanie się zbyt śliski, a gdy spróbujesz usunąć kość, możesz się skaleczyć. Pokrój miąższ na małe plasterki.
Krok 3:
Obierz kiwi i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4:
Umyj łodygi selera i pokrój na małe plasterki.
Krok 5:
W misce blendera umieść awokado, kiwi i seler. Wlej sok jabłkowy. Ubij wszystko razem, aż będzie puree. Zamiast stacjonarnego możesz użyć blendera zanurzeniowego. Cukier zwykle nie jest dodawany do tego koktajlu, ale możesz dodać trochę miodu, jeśli chcesz.
Krok 6:
Mam jednolitą lepką, ale płynną masę. Lepkość napoju można dostosować do własnych upodobań, dodając lub zmniejszając ilość soku jabłkowego.
Krok 7:
Smoothie jest gotowe! Wlej go do szklanek i natychmiast podawaj. Smacznego! P. S. robię te koktajle tak często, jak bym chciał. I zawsze preferowałem napoje na bazie owoców i jagód. Jednak ten koktajl podobał mi się tak bardzo, że teraz robię go prawie co drugi dzień.
najważniejsze jest, aby wybrać odpowiednie kiwi i awokado. Dojrzałe owoce nie powinny być twarde, ale też niezbyt miękkie. Po naciśnięciu skóra jest lekko sprężysta, nie jest wciskana do wnętrza owocu.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Awokado - 208 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g