Nasiona Chia mają właściwości zagęszczające – w tej jakości Ten Superfood jest używany do gotowania – ze względu na gęstą konsystencję i jako zamiennik żelatyny. Taki produkt można porównać do płatków owsianych – wlać płyn, poczekać, aż ziarna wchłoną wilgoć i puchną. W tym samym czasie każde ziarno Chia tworzy wokół siebie żelową kulkę, co zwiększa wartość odżywczą potrawy. Ważny niuans & ndash; jest dodatkiem, a nie głównym składnikiem, podobnie jak przyprawa. Porcja & ndash; jest odpowiednia. Jedna łyżeczka wystarczy na szklankę napoju lub talerz jedzenia. Przepisy z nasionami chia – wieloskładnikowe. A jeśli usuniesz ziarna z ogólnego składu, ucierpi tylko użyteczność, ten produkt nie ma smaku jako takiego. Gdzie mogę dodać nasiona chia? - W sosie sałatkowym. Wymieszaj z oliwą z oliwek, jogurtem greckim, musztardą lub sokiem z cytryny, pozostaw do zaparzenia, polej sałatkę. Dobrze komponuje się z owocami morza, awokado, owocami. - W babeczki, budynie, różne wypieki i desery. Aby uzyskać jednolitą konsystencję ciasta, dodatek można zmielić na proszek. - Koktajle, koktajle, domowa galaretka, dżemy, dżemy. Okazuje się, że jest więcej gęstości i sytości. Świetne połączenie z mlekiem sojowym, kokosowym lub migdałowym. - W przystawki i dania główne & ndash; posypać na wierzchu zamiast sezamu lub poddać obróbce cieplnej.
201 kcal
12 hours
Niezwykle smaczny i niezwykły chleb dla osób na diecie! W tym wypieku jest wiele
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Pieczenie
- Orzechy
- Kasze i produkty zbożowe
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Sól
- Dania z masłem orzechowym
- Woda
- Proszek do pieczenia
- W piekarniku
- Chleb
- Pieczenie bez drożdży
- Ciasto bez mąki
- Bez jajek
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Chia
- Masło orzechowe
- Nasiona
- Gryka
- Z kaszy jaglanej
- Otręby
- Z owsa