chleb z kiełkującego owsa bez drożdży
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozgnieć banany w misce, włóż do niego porośnięty owies i wymieszaj.
2. Dodaj posiekane suszone morele, wlej mleko.
3. Wlej sól, cynamon, imbir.
4. Ubij wszystko blenderem.
5. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj wodę.
6. W osobnej misce połącz sezam, pestki dyni, nasiona chia i rodzynki.
7. Przełóż mieszankę suszonych owoców i nasion do ciasta i dobrze wymieszaj.
8. Umieść powstałą masę w wysmarowanej tłuszczem formie.
9. Piecz chleb w piekarniku w temperaturze 90 stopni Celsjusza przez 4 godziny (do miękkości).
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Kiełkujący owies - 480 kcal/100g
- Nasiona chia - 512 kcal/100g