owsianka na mleku sojowym

pyszne, piękne i pożywne śniadanie na aktywny dzień! Niesamowicie smaczna i zdrowa owsianka sprawi, że każdy poranek będzie przyjemny, a dzień udany. Sam jej wygląd poprawia nastrój! W takiej owsiance możesz umieścić różne dodatki według własnego gustu, a ja szczególnie lubię cytrusy i świeże jagody i owoce. Musli też jest zawsze na miejscu. Nawiasem mówiąc, owsiankę można nalegać przez całą noc - wtedy będzie bardziej delikatna konsystencja.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 14 % 5 g
węglowodany 73 % 27 g
174 kcal
IG: 32 / 46 / 21

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Weź średniej wielkości miskę. Dodaj płatki owsiane, nasiona chia i pokruszone ziarna kakaowe, wymieszaj.
2. Wlej mleko sojowe i syrop klonowy, ponownie wymieszaj. Następnie przykryj miskę pokrywką i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
3. Czas minął-rozłóż owsiankę na porcjach. Jeśli owsianka jest gęsta i chcesz być cieplejsza, dodaj więcej mleka sojowego.
4. Wlać płatki musli, włożyć wcześniej obrany grejpfrut i jagody. Następnie natychmiast podawaj apetyczne danie do stołu.

Dzień dobry!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grejpfrut - 29   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Syrop klonowy - 241   kcal/100g
  • Musli - 371   kcal/100g
  • Mleko sojowe - 34   kcal/100g
  • Nasiona chia - 512   kcal/100g

Podobne przepisy