lekka letnia sałatka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj kapustę.
pokrój paprykę w kostkę.
pokrój ogórek w kółka i podziel na równe trójkąty.
wszystkie składniki przeważają.
skropić octem, posolić.
do sosu możesz użyć zarówno oliwy z oliwek, jak i oleju słonecznikowego, sosów sałatkowych, majonezu i śmietany według własnego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g