Sałatka lekka letnia

nadaje się na wszelkie święta, a także na wycieczki przyrodnicze. Smakowity.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 6 g
27 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

drobno posiekaj kapustę.
pokrój paprykę w kostkę.
pokrój ogórek w kółka i podziel na równe trójkąty.
wszystkie składniki przeważają.
skropić octem, posolić.
do sosu możesz użyć zarówno oliwy z oliwek, jak i oleju słonecznikowego, sosów sałatkowych, majonezu i śmietany według własnego gustu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy