Zielona adjika z papryką Tarkin
skład / składniki
16
porcje:
metoda gotowania
zacznijmy robić zieloną adjika od przygotowania składników:
1. Tarkin i zielona papryka są myte, suszone, oczyszczone z nasion i łodyg.
2. Umyj ostrą paprykę i osusz.
3. Obierz czosnek.
następnie posiekaj przygotowane warzywa w blenderze, robocie lub po prostu za pomocą maszynki do mięsa. Powinieneś mieć jednorodną, papkowatą substancję.
przenieś mieszaninę warzyw do głębokiej miski, dodaj sól, cukier i ocet, wymieszaj i odstaw na 25-35 minut.
podczas gdy Adjika jest nalegana, przygotowujemy słoiki: gotujemy je na parze i suszymy.
włóż Adjikę do słoików, przekręć pokrywki i włóż do lodówki do przechowywania.
podawaj Adjikę jako sos do dań mięsnych.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pieprz Tarkin - 40 kcal/100g