Sałatka z serem Chechil
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw umyj wszystkie warzywa i zioła, osusz je, układając na ręcznikach papierowych.
2. Pokrój ogórki w plasterki.
3. Cebula-cienkie półpierścienie.
4. Pomidory należy pokroić w ćwiartki.
5. Rozerwij warzywa na kawałki bezpośrednio rękami.
6. Podziel warkocz sera na cienkie włókna.
7. Wymieszaj wszystko oprócz sera.
8. Posyp przyprawami, dopraw oliwą z oliwek i ponownie wymieszaj.
9. Ułóż ser na wierzchu.
pyszna sałatka jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chechil - 313 kcal/100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g