Sałatka z serem Chechil

pyszna i świeża sałatka z wędzonym serem. Gotuj i ciesz się! Jeśli zwykła sałatka warzywna jest nudna, można ją urozmaicić, na przykład serem Chechil. Takie proste rozwiązanie i całkowicie pyszny wynik-zarówno smaczne, jak i piękne!
ŚwiatłoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 4 g
tłuszcze 67 % 14 g
węglowodany 14 % 3 g
156 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

1. Najpierw umyj wszystkie warzywa i zioła, osusz je, układając na ręcznikach papierowych.
2. Pokrój ogórki w plasterki.
3. Cebula-cienkie półpierścienie.
4. Pomidory należy pokroić w ćwiartki.
5. Rozerwij warzywa na kawałki bezpośrednio rękami.
6. Podziel warkocz sera na cienkie włókna.
7. Wymieszaj wszystko oprócz sera.
8. Posyp przyprawami, dopraw oliwą z oliwek i ponownie wymieszaj.
9. Ułóż ser na wierzchu.

pyszna sałatka jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chechil - 313   kcal/100g
  • Sałata Lodowa - 14   kcal/100g

Podobne przepisy