skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kobrę na zimę? Ogólnie rzecz biorąc, jest to bardziej sos, a nawet adjika, ponieważ wszystkie warzywa są bardzo drobno posiekane. Zawsze biorę ilość na oko: pomidory są dwa razy większe niż papryka, a czosnek i ostra papryka są dodawane do smaku. W razie potrzeby możesz dodać dowolne warzywa, wtedy Kobra stanie się bardziej aromatyczna. Pietruszka, kolendra, bazylia, koperek dobrze nadają się do sałatki Cobra. Pomidory powinny być wybierane w pełni dojrzałe, nie zepsute i
Krok 2:
Przygotuj wszystkie warzywa potrzebne do przepisu. Umyj i osusz paprykę i pomidory. Pokrój pomidory na ćwiartki. Obierz czosnek. Z papryki usuń rdzeń z nasionami i pokrój na duże kawałki, aby wygodnie było skręcić w maszynce do mięsa. W ostrej papryce wręcz przeciwnie-zostawiamy nasiona, ponieważ mają one całą Palność.
Krok 3:
Następnie przekręć wszystkie przygotowane warzywa w maszynce do mięsa z największym grillem, naprzemiennie z różnymi warzywami. Jest to konieczne, aby maszynka do mięsa nie zatykała się, zwłaszcza jeśli przekręcasz warzywa.
Krok 4:
Dodaj sól i ocet do sałatki z pomidorów Cobra. Dobrze wymieszaj. Konieczne jest dodanie octu, aby sałatka była przechowywana dłużej. Z octem Kobra będzie przechowywać w lodówce od jednego do trzech miesięcy. Aby jeszcze przedłużyć okres przydatności do spożycia, do sałatki Kobra dodaje się aspirynę w ilości jednej tabletki aspiryny na litr przedmiotu obrabianego. Z aspiryną taka sałatka będzie przechowywana przez ponad sześć miesięcy. Moja babcia od lat trzyma taką kobrę z aspiryną w piwnicy!!!
Krok 5:
Ułóż kobrę pomidorową w przygotowanych suchych słoikach. Ponieważ sałatka jest surowa (bez gotowania), słoików nie można sterylizować. Najważniejsze jest to, że są czyste i suche. Możesz je umyć sodą, co wydłuży nieco okres trwałości przedmiotu obrabianego.
Krok 6:
Na początku chciałem ugotować kobrę bez zieleni, ale na koniec postanowiłem dodać pół pęczka pietruszki i bazylii. Aromat przedmiotu obrabianego okazał się oszałamiający, a smak bardzo pikantny!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal / 100g