Sałatka Cobra na zimę z pomidora

idealny dla miłośników ostrzejszych! Możesz przyprawić wszystko! Sałatka Cobra na zimę z pomidora to przepis bez gotowania! W tej przekąsce nie ma mięsa węża — swoją oryginalną nazwę otrzymała ze względu na palność i pikantną pikantność. Przygotowany na zimę można go zjeść od razu, użyć jako sosu lub marynaty do mięsa.
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
28 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kobrę na zimę? Ogólnie rzecz biorąc, jest to bardziej sos, a nawet adjika, ponieważ wszystkie warzywa są bardzo drobno posiekane. Zawsze biorę ilość na oko: pomidory są dwa razy większe niż papryka, a czosnek i ostra papryka są dodawane do smaku. W razie potrzeby możesz dodać dowolne warzywa, wtedy Kobra stanie się bardziej aromatyczna. Pietruszka, kolendra, bazylia, koperek dobrze nadają się do sałatki Cobra. Pomidory powinny być wybierane w pełni dojrzałe, nie zepsute i

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj wszystkie warzywa potrzebne do przepisu. Umyj i osusz paprykę i pomidory. Pokrój pomidory na ćwiartki. Obierz czosnek. Z papryki usuń rdzeń z nasionami i pokrój na duże kawałki, aby wygodnie było skręcić w maszynce do mięsa. W ostrej papryce wręcz przeciwnie-zostawiamy nasiona, ponieważ mają one całą Palność.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie przekręć wszystkie przygotowane warzywa w maszynce do mięsa z największym grillem, naprzemiennie z różnymi warzywami. Jest to konieczne, aby maszynka do mięsa nie zatykała się, zwłaszcza jeśli przekręcasz warzywa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól i ocet do sałatki z pomidorów Cobra. Dobrze wymieszaj. Konieczne jest dodanie octu, aby sałatka była przechowywana dłużej. Z octem Kobra będzie przechowywać w lodówce od jednego do trzech miesięcy. Aby jeszcze przedłużyć okres przydatności do spożycia, do sałatki Kobra dodaje się aspirynę w ilości jednej tabletki aspiryny na litr przedmiotu obrabianego. Z aspiryną taka sałatka będzie przechowywana przez ponad sześć miesięcy. Moja babcia od lat trzyma taką kobrę z aspiryną w piwnicy!!!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż kobrę pomidorową w przygotowanych suchych słoikach. Ponieważ sałatka jest surowa (bez gotowania), słoików nie można sterylizować. Najważniejsze jest to, że są czyste i suche. Możesz je umyć sodą, co wydłuży nieco okres trwałości przedmiotu obrabianego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na początku chciałem ugotować kobrę bez zieleni, ale na koniec postanowiłem dodać pół pęczka pietruszki i bazylii. Aromat przedmiotu obrabianego okazał się oszałamiający, a smak bardzo pikantny!

 smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal / 100g

Podobne przepisy