płatki owsiane na wodzie

zdrowe śniadanie dla osób dbających o swoje zdrowie. Od niedawna zajmuję się sobą: staram się jeść prawidłowo i spać odpowiednią ilość czasu. Rano mam teraz płatki owsiane. Nie, Nie denerwuj się) w końcu możesz urozmaicić dodatkami owocowymi lub jagodowymi. Na przykład dzisiaj z truskawkami i jogurtem-jedli wszystko, nie można wyciągnąć za uszy!
TATYNAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 81 % 13 g
75 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h 35 min

1. Płatki owsiane (to płatki zbożowe, a nie płatki) wieczorem zalewamy wrzącą wodą, wkładamy do emaliowanego rondla.

2. Rano wlej zimną wodę, sól, Wyślij do gotowania.

3. Po ugotowaniu gotuj na małym ogniu przez pół godziny (do miękkości).

gotowe płatki owsiane układamy na talerzach. Możesz podawać ze świeżymi jagodami i jogurtem-smaczne i zdrowe!

jedz dla zdrowia i zawsze bądź w dobrej formie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Płatki owsiane - 374   kcal/100g
  • Herkules gotowany - 91   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy