skład / składniki
metoda gotowania
na początek przygotujemy rybę: wypatroszymy ją i oczyścimy z łusek. Zostawiam głowy i płetwy - dzięki nim ucho jest bardziej bogate. Jeśli masz dużą rybę, możesz pokroić ją na kilka kawałków.
podpalamy garnek z wodą. I przejdź do przygotowania pozostałych składników:
- ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na średnie kawałki;
- marchewki również myjemy i obieramy, a następnie kroimy w kostkę;
- cebulę obieramy i drobno siekamy;
- proso dokładnie spłukujemy bieżącą wodą.
zanurz marchewki w gotowanej wodzie, gotuj przez 10 minut. Następnie wkładamy ziemniaki i cebulę, a także lavrushkę i ziele angielskie. Na tym etapie musisz dodać sól do smaku.
gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut (prawie do całkowitego ugotowania ziemniaków). Następnie włóż rybę i proso do bulionu. Gotuj wszystko razem przez 5 minut.
wyłącz ogrzewanie, dodaj zmielony czarny pieprz i koperek, drobno posiekany.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Terpug - 102 kcal/100g