skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Papryka jest czerwona, rozmiar jest średni. Jeśli pieprz jest duży, wystarczy połowa, użyłem tylko połowy pieprzu, a połowę zostawiłem na wystrój. Myjemy go, usuwamy łodygę z nasionami i kroimy w cienkie długie paski. Weź pomidora, który nie jest dojrzały i napięty. Również myjemy i kroimy w paski: najpierw w kółko, a już w kółko w paski. Podczas krojenia pomidorów usuwamy nasiona i soczystą część, pozostawiając tylko twardą część.
Krok 2:
Paluszki krabowe bierzemy dobrej jakości (to znaczy droższe), aby nie zepsuć smaku i wyglądu sałatki. Rozmrażamy je i kroimy w cienkie paski.
Krok 3:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Ser należy kupować dobrej jakości: nie produkt serowy, ale pełnowartościowy i dobrze dojrzały ser.
Krok 4:
Połącz przygotowane produkty w odpowiedniej misce: pomidor, paprykę, paluszki krabowe i ser. Dodaj posiekany czosnek i majonez. Weź majonez o zawartości tłuszczu 50%, a najlepiej domowej roboty. Im grubszy majonez, tym grubszy.
Krok 5:
Delikatnie wymieszaj wszystko łyżką. Smakując, możesz chcieć dodać czosnek. Jeśli wszystko Ci odpowiada, sałatka jest gotowa. Podobnie jak inne potrawy, lepiej jeść świeże. Jako projekt możesz zrobić rybę. Wyciąłem go z pozostałej części pieprzu: podłużne ciało, bujny ogon i dwie płetwy. Udekorowana majonezem.
piękna i tematyczna sałatka o poetyckiej nazwie "Morze Czerwone" to proste i smaczne danie, które można przygotować w 10 minut. Wygląda bardzo reprezentacyjnie i atrakcyjnie. Wśród innych potraw na świątecznym stole chcę spróbować jednego z pierwszych. Nie odmawiaj sobie przyjemności przygotowania i spróbowania łatwej do żołądka i niedrogiej sałatki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g