skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z rukoli z pomidorkami koktajlowymi i serem? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki zgodnie z listą. Do sałatki używaj młodej rukoli (tj. małych liści), ma łagodniejszy smak niż dojrzałe liście. Wrzuć go do durszlaka i trzymaj pod bieżącą zimną wodą. Następnie połóż liście na papierowych serwetkach, osusz wierzch, aby pozbyć się nadmiaru płynu, który nie jest potrzebny w sałatce. Wyślij rukolę do salaterki.
Krok 2:
Obierz i opłucz cebulę. Do sałatek warzywnych wolę używać czerwonej cebuli, szalotki lub białej. Te odmiany cebuli mają łagodniejszy smak i świetnie komponują się ze świeżymi warzywami. Pokrój cebulę w cienkie pióra. Umyj pomidory koktajlowe, osusz i pokrój na połówki. Wyślij cebulę i pomidory do rukoli.
Krok 3:
Następna jest kolej na ser solankowy. Pokrój go w małe kostki lub rozgnieć rękami na małe kawałki. Wyślij do sałatki.
Krok 4:
Posyp czerwoną mieloną nie pikantną papryką, ziele angielskie i sól w razie potrzeby. Weź pod uwagę fakt, że ser solankowy jest słony, więc możesz nie potrzebować soli. Nie doprawiłam sałatki. Skrop na wierzchu odrobiną oliwy roślinnej lub oliwy z oliwek.
Krok 5:
Udekoruj sałatkę świeżymi ziołami. Dobrze sprawdzają się koperek, pietruszka lub szczypiorek.
Krok 6:
Przed podaniem sałatkę można przez chwilę schłodzić w lodówce. Następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 7:
Gotowe! Podawaj do stołu!
rukola ma pikantny i bardzo wyraźny smak, to zioło charakteryzuje się orzechowym posmakiem i lekką goryczką.
Sałatka z rukoli, pomidorów i sera solankowego będzie doskonałym dodatkiem do kebabów, innych dań mięsnych, ziemniaków i nie tylko. Zastąpi również późny obiad, jeśli jesteś na diecie lub przestrzegasz właściwej diety.
okazuje się bardzo satysfakcjonujący, jasny i smaczny!
musisz spróbować!
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Ser solankowy - 355 kcal/100g