skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę warzywną z zieloną zieloną fasolką? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty zgodnie z listą. Do sałatki użyłam zielonej mieszanki różnych młodych liści. Możesz wziąć sałatę lodową, batawię, Korn, sałatę lub boćwinę. Lepiej jest wziąć cebulę czerwoną, szalotkę lub białą sałatkę. Te odmiany mają łagodniejszy smak i są idealne do lekkich sałatek warzywnych.
Krok 2:
W przypadku fasoli odetnij kucyki po obu stronach i usuń wąsy po bokach (jeśli są dostępne). Pokrój każdy strąk na małe fragmenty o długości około 2 centymetrów. Opłucz fasolę w czystej wodzie.
Krok 3:
Następnie istnieją dwa sposoby przetwarzania strąków. Po pierwsze: fasolę można wrzucić do wrzącej wody i gotować, aż strąki będą miękkie. Po drugie: wlej 2 łyżki bezwonnego oleju roślinnego na patelnię, podgrzej, wyślij fasolę i drobno posiekany czosnek do miękkości. Bardziej podoba mi się druga opcja, więc częściej smażę fasolę.
Krok 4:
Umyj liście sałaty, połóż na papierowych serwetkach i delikatnie osusz je ze wszystkich stron, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Wyślij do salaterki.
Krok 5:
Opłucz ogórek i pomidory i osusz. Pokrój warzywa na dowolne małe kawałki. Dodaj do mieszanki sałatkowej.
Krok 6:
Obierz marchewki, usuń rdzeń i nasiona z papryki. Aby uzyskać jaśniejszy i bardziej apetyczny wygląd gotowego dania, jeśli to możliwe, użyj papryki w różnych kolorach. Paprykę pokrój w paski i zetrzyj marchewki na grubej tarce lub posiekaj krajarką do warzyw do koreańskich sałatek.
Krok 7:
Dodaj posiekaną cebulę i zieloną fasolkę do wszystkich składników.
Krok 8:
Pozostały ostatnie poprawki. Drobno posiekaj warzywa, dodaj do sałatki. Sól i pieprz do smaku. Jeśli to konieczne, dodaj trochę oliwy lub oleju roślinnego (jeśli fasola była smażona, olej na tym etapie może nie być potrzebny).
Krok 9:
Wrzuć sałatkę i skrop sokiem z cytryny lub limonki.
Krok 10:
Gotowe! Podawaj jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa, ziemniaków, ryb i nie tylko.
smacznego!
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
Skóra, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie trzeba jej ciąć.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g