skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zdrową i pyszną sałatkę z daikon, ogórka i jabłka? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Użyj słodko-kwaśnego jabłka, możesz wziąć dowolny olej według własnego gustu: oliwę, Słonecznik, Rzepak i tak dalej.
Krok 2:
Dobrze umyj warzywa, jabłko i cytrynę. Z daikon i marchwi obierz skórkę.
Krok 3:
Zetrzyj daikon na tarce do koreańskich sałatek. Możesz użyć zwykłej tarki z dużymi zębami. Wyślij rzodkiewkę do salaterki. Alternatywnie wszystkie składniki można pokroić ręcznie w bardzo cienkie paski, ale gotowanie zajmie trochę więcej czasu.
Krok 4:
Następna jest kolejka marchewki, posiekaj ją podobnie do japońskiej rzodkiewki. Wyślij to samo do salaterki.
Krok 5:
Zetrzyj ogórek i lekko wyciśnij sok. Dodaj go do rzodkiewki i marchewki.
Krok 6:
Zetrzyj Jabłko, lekko wyciśnij sok i natychmiast skrop sokiem z cytryny. Dzięki temu jabłko nie ciemnieje i będzie wyglądać bardziej apetycznie w gotowej sałatce. Możesz wstępnie wyciąć skórkę z jabłka, jeśli chcesz.
Krok 7:
Posolić sałatkę do smaku, polać olejem roślinnym i dodać zmielony pieprz. Posyp sałatkę warzywną drobno posiekanymi świeżymi ziołami. Wymieszaj, spróbuj, czy jest wystarczająco dużo soli i kwaśności, jeśli czegoś nie ma, Dodaj do smaku.
Krok 8:
Sałatka witaminowa jest gotowa! Możesz podać do stołu!
daikon jest bardzo przydatny. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych wzmacnia układ odpornościowy. Usuwa nadmiar płynu z organizmu, oczyszcza nerki z wątrobą & nbsp; i stymuluje pracę jelit.
podczas odchudzania korzenie białej japońskiej rzodkiewki są po prostu idealnym produktem! Rzodkiewki dodaje się do wszelkiego rodzaju sałatek warzywnych.& nbsp; młode warzywa korzeniowe można jeść samodzielnie, są pyszne ze śmietaną lub z oliwą z oliwek.
Sałatka z daikon, marchwi, ogórka i jabłka będzie idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ziemniaczanych. Czasami podaję go do ryb.
w dni diety sałatka może zastąpić późny obiad.
musisz spróbować!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Daikon - 21 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g