Sałatka z kapusty pekińskiej z wędzonym serem

Lekki, chrupiący, z jesiennym nastrojem, bardzo smaczny! Sałatka z pekińskiej kapusty pekińskiej to wspaniała opcja na świeżą przystawkę, którą można podawać z różnymi daniami głównymi. Będzie ozdobą Twojego świątecznego stołu.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 5 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 42 % 8 g
109 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pyszną sałatkę z kapusty pekińskiej? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz marchewki i czosnek, usuń górne zepsute twarde arkusze z kapusty pekińskiej. Odcedź sok z kukurydzy w puszkach. Opłucz wszystkie warzywa pod bieżącą zimną wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój kapustę pekińską w cienkie paski. Wyślij do dużej filiżanki, salaterki lub miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce, dodaj do kapusty. Możesz użyć tarki do koreańskich sałatek, aby marchewka wyglądała bardziej apetycznie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj wędzony ser w ten sam sposób za pomocą tarki i dodaj do salaterki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyślij kukurydzę w puszkach do wszystkich składników.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozostały ostatnie poprawki, zetrzyj czosnek na drobnej tarce lub przepuść przez prasę do czosnku. Wyślij czosnek i majonez do salaterki. Ilość majonezu można zwiększyć do woli. Nie przepadam za sałatkami, które "pływają & quot; w majonezie, więc staram się je dodawać do minimum. Sałatka z domowej roboty maonezem będzie bardzo smaczna.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dokładnie wymieszaj sałatkę, spróbuj. Jeśli to konieczne, sól do smaku. Chodzę bez soli, mam dość tego, że ser jest wystarczająco słony.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Sałatka jest gotowa, możesz podać! W razie potrzeby posyp posiekanymi ziołami i mielonym pieprzem.

pekińska kapusta pekińska to wyjątkowe i bardzo zdrowe warzywo. Delikatne liście kapusty są bardzo soczyste, dlatego dodaje się je do sałatek, kanapek warzywnych i nie tylko. Kapusta zawiera cały zestaw przydatnych witamin, aminokwasów, soli mineralnych, białek i tak dalej.

w sałatce przedstawionej w przepisie ilość dowolnego składnika można dostosować do własnych upodobań.  

przygotuj sałatkę z kapusty pekińskiej bardzo szybko, co jest niewątpliwie dużym plusem, gdy nie ma czasu. 

w letnie upalne dni wyślij gotową sałatkę do lodówki na chwilę i podawaj schłodzoną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Ser wędzony - 270   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy