skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pyszną sałatkę z kapusty pekińskiej? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty.
Krok 2:
Obierz marchewki i czosnek, usuń górne zepsute twarde arkusze z kapusty pekińskiej. Odcedź sok z kukurydzy w puszkach. Opłucz wszystkie warzywa pod bieżącą zimną wodą.
Krok 3:
Pokrój kapustę pekińską w cienkie paski. Wyślij do dużej filiżanki, salaterki lub miski.
Krok 4:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce, dodaj do kapusty. Możesz użyć tarki do koreańskich sałatek, aby marchewka wyglądała bardziej apetycznie.
Krok 5:
Posiekaj wędzony ser w ten sam sposób za pomocą tarki i dodaj do salaterki.
Krok 6:
Wyślij kukurydzę w puszkach do wszystkich składników.
Krok 7:
Pozostały ostatnie poprawki, zetrzyj czosnek na drobnej tarce lub przepuść przez prasę do czosnku. Wyślij czosnek i majonez do salaterki. Ilość majonezu można zwiększyć do woli. Nie przepadam za sałatkami, które "pływają & quot; w majonezie, więc staram się je dodawać do minimum. Sałatka z domowej roboty maonezem będzie bardzo smaczna.
Krok 8:
Dokładnie wymieszaj sałatkę, spróbuj. Jeśli to konieczne, sól do smaku. Chodzę bez soli, mam dość tego, że ser jest wystarczająco słony.
Krok 9:
Sałatka jest gotowa, możesz podać! W razie potrzeby posyp posiekanymi ziołami i mielonym pieprzem.
pekińska kapusta pekińska to wyjątkowe i bardzo zdrowe warzywo. Delikatne liście kapusty są bardzo soczyste, dlatego dodaje się je do sałatek, kanapek warzywnych i nie tylko. Kapusta zawiera cały zestaw przydatnych witamin, aminokwasów, soli mineralnych, białek i tak dalej.
w sałatce przedstawionej w przepisie ilość dowolnego składnika można dostosować do własnych upodobań.
przygotuj sałatkę z kapusty pekińskiej bardzo szybko, co jest niewątpliwie dużym plusem, gdy nie ma czasu.
w letnie upalne dni wyślij gotową sałatkę do lodówki na chwilę i podawaj schłodzoną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Ser wędzony - 270 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g