masowy udział tłuszczu w wędzonym serze wynosi pięćdziesiąt pięć procent. Smak wędzonego sera zależy od rodzaju sera, z którego jest faktycznie przygotowany. W Rosji najbardziej znana odmiana wędzonego sera & ndash; to ser rosyjski, ser topiony kiełbasa, a także gruziński ser wędzony suluguni.
wędzony ser utrzymuje się znacznie dłużej niż zwykle, dlatego niektóre odmiany serów są specjalnie wędzone, aby
ser
nie tylko zyskał wyjątkowy aromat i smak, ale także przetrwał przez długi czas.
chociaż ser jest produkowany głównie w krajach europejskich, uważa się, że jego ojczyzną był Bliski Wschód. To tutaj, według wielu historyków, Beduini, przewożąc
mleko
w burdiukach z żołądków owiec, chcąc nie chcąc, zamienili go w ser & ndash; poprzez potrząsanie i wystawienie na działanie wysokich temperatur. Na terytorium Rosji gotowany ser pojawił się na mocy dekretu Piotra I, który nakazał ludności produkować ser nie «w naturalny sposób», ale poprzez gotowanie.
co można zrobić z wędzonym serem? Na przykład jest bardzo smaczny
sałatka z wędzonym serem
, a także taka sałatka z wędzonego kurczaka, w której ser jest obecny w niezbyt dużych ilościach. Wędzony ser kiełbasiany można również dodawać do różnych
sałatki
i
zimne przekąski
.
jeśli pamiętasz przepis na wędzony ser, jest on dostępny tylko wtedy, gdy dom ma własną wędzarnię.
145 kcal
15 minutes
Bardzo szybka, niezwykła sałatka o Smaku wędzenia. Pyszna i bardzo łatwa w
157 kcal
1 hour50 minutes
Sałatka o oryginalnym smaku i nietypowym wyglądzie. Przygotuj się na wakacje!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Szybko i smacznie
- Na śniadanie
- Sałatki
- Ser
- Warzywa
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Koperek
- Majonez
- Bez obróbki cieplnej
- Proste łatwe sałatki
- Sałatka z serem
- Sałatki z majonezem
- Sałatki warzywne
- Proste sałatki
- Pomidory szybko i smacznie
- Dania w 30 minut
- Ser wędzony
- Z pomidora
- Bez jajek
- Wegetarianizm